Gültan Kışanak, Star’ın haberini yalanladı

Gültan Kışanak, Star’ın haberini yalanladı

Gültan Kışanak, Star gazetesindeki ‘PKK Kışanak’ı bodruma hapsetti’ haberini yalanlayarak, “77 gündür hiç kimsenin giremediği bir mahalleye gitmiş olduğumu, tehdit edildiğimi, alıkoyulduğumu iddia etmek halkın aklıyla alay etmektir” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Star gazetesinin bugünkü sayısında yer alan, ‘PKK Kışanak’ı bodruma hapsetti, DBP’li Kışanak’a PKK ayarı’ başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Star gazetesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın, PKK’liler tarafından 6 saat bir bodrumda tutulduğuna yönelik bir haber yayınlamıştı.

Gazetenin manşetinde yer alan haberde, Gültan Kışanak’ın PKK’lilere “halk destek vermiyor, vazgeçin” dediği ileri sürülmüştü.

“Kimsenin giremediği Sur’a ne gittim ne de gitmem mümkündür”

Star gazetesindeki haberle ilgili yazılı açıklama yapan Kışanak, “Sokağa çıkma yasağının uygulandığı, çatışmaların olduğu ve kimsenin giremediği Sur’a ne gittim ne de gitmem mümkündür. Ne kimse tarafından alıkoyuldum ne de tehdit edildim. 77 gündür hiç kimsenin girişine izin verilmediği bir bölgeye ve mahalleye gitmiş olduğumu iddia etmek halkın aklıyla alay etmektir.

“Yalan ve iftira bültenlerine gazetecilik demek münkün değil”

“Günlerdir söz konusu gazete ve havuz medyasında, şahsım ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kimliğine yönelik yalan haberler yapılıyor. Gazetecilik ahlakı ve etik ilkeleriyle uyuşmayan, iftiralarla itibarsızlaştırmaya, hedef göstermeye, müdahale için zemin oluşturmaya yönelik bu yalan ve iftira bültenlerine gazetecilik demek gerçekten mümkün değildir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.