'Gülen'i kaçıracağı iddia edilen Flynn savcılarla işbirliğine başladı'

'Gülen'i kaçıracağı iddia edilen Flynn savcılarla işbirliğine başladı'

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in, Rusya soruşturmasında itirafçı olabileceği öne sürüldü.

ABD’de Rusya’nın seçimlere müdahale ettiği iddiası hakkındaki soruşturmada kritik bir gelişme yaşandığı iddia ediliyor. Buna göre, Donald Trump yönetiminin eski ulusal güvenlik danışmanı olan, Fethullah Gülen hareketine karşı lobi yapmak için para aldığı da iddia edilen Michael Flynn, Rusya soruşturmasında savcılarla işbirliği yapmaya başlamış olabilir.

Flynn’in avukatlarının, Özel Savcı Robert Mueller’in yönettiği Rusya soruşturması hakkında Başkan Trump’ın avukatlarıyla bilgi paylaşımını kestiği belirtiliyor.

TRUMP’A BİLGİ VERDİ

New York Times gazetesinin dört farklı kaynağa dayandırdığı özel haberine göre Flynn’in avukatları, soruşturma konusunda bilgi paylaşımı anlaşmasına son verdi; Trump’ın avukatlarını da bu konuda geçtiğimiz günlerde bilgilendirdi. New York Times bu durumun, Flynn’in işbirliği yapmaya başladığı anlamına gelebileceğini yazdı.

Mueller’in soruşturmasında, Rusya’nın ABD başkanlık seçimlerine Trump lehine müdahale ettiği ve Trump’ın kampanya sorumlularının Rus yetkililerle işbirliği yaptığı iddiaları araştırılıyor. Mueller Trump’ın kampanya ekibindeki isimleri tek tek inceliyor. Amerikan yasalarına göre savunma avukatları birbirleriyle sık sık bilgi paylaşabiliyor ancak bir şüphelinin savcılarla pazarlık ve anlaşma yoluna girdiği anda, çıkar çatışmasını engellemek için bu paylaşımı kesmesi gerekiyor. Dolayısıyla Flynn’in bu hamlesi de savcılarla işbirliğine başlamış olabileceği yorumuna yol açtı.

TÜRKİYE’Yİ Mİ ANLATACAK?

Öte yandan, Flynn’in Türkiye bağlantıları hakkında bilgi vermeye başladığı da iddia ediliyor. The Guardian gazetesinin muhabirlerinden Ben Jacobs Twitter’dan, haberin ABD’de Şükran Günü tatiline denk gelmesi üzerinden kelime oyunu yaparak, “Hindi günü [İngilizce Turkey], muhtemelen Türkiye temelli olan bir itiraf anlaşmasıyla kesintiye uğradı” mesajını paylaştı. Rıza Sarraf davasının eski savcısı Preet Bharara’nın da bu tweet’i ‘Hindinin iç dolgusunu verin’ mesajıyla alıntılaması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.