Guldexwîn Kültür Merkezi'nin Turnuvası sona erdi

Guldexwîn Kültür Merkezi'nin Turnuvası sona erdi

Guldexwîn Kültür Merkezi tarafından organize Newroz Futbol Turnuvası sona erdi.

ŞEMDİNLİ Şemdinli Belediyesi bünyesinde çalışma yürüten Guldexwîn Kültür Merkezi tarafından organize edilen Newroz Futbol Turnuvası sona erdi. Turnuvanın final maçı Şemdinli Şehir Stadı'nda oynandı.

3 Mart günü Newroz etkinlikleri kapsamında başlanan turnuvaya 25 takım katıldı. Takımlar arasında finale kalan Begaltespor ve Deyispor karşılaşması yapıldı. Karşılaşmayı BDP Şemdinli İlçe Başkanı Cabbar Taş, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP'li yöneticiler ve çok sayıda yurttaş izledi.

haberinfotograflari.gif

Begaltespor'un oyuncularının formalarının üzerinde, 1994 yılında Ormancık (Begalte) köyünde askerler tarafından gözaltına alınan ve daha sonra kendilerinden haber alınamayan aralarında korucularında olduğu 14 yurttaşın fotoğrafları yer alırken, formaların arkasında "ormancık şehitleri" yazısı dikkat çekti. Takım kaptanı Azat Çelik, "24 Temmuz 1994 tarihinde devlet askerleri tarafından gözaltına alınan yakınlarımızdan bir daha haber alamadık. Hem bu gelişen 'barış süreci'ne destek hem de onların anısına bu formaları giydik. Umarız ki kayıplarımız bulunur ve bir mezarları olur" dedi. Oynanılan karşılaşma sonunda Belgatespor, Deyispor'u 5-3 yenerek, şampiyon oldu. 

Karşılaşmadan sonra konuşan Belediye Başkanı Töre, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirterek, karşılaşma sonunda her iki takımın oyuncularının kol kola kardeşlik halayı çektiğini bunun da kendilerini sevindirdiğini söyledi. Daha sonra birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlara Belediye Başkanı Töre, BDP İlçe Başkanı Taş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Faysal Bilmece ve Moda Mahallesi Muhtarı Süleyman Fırat tarafından kupa ve hediyeleri verildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum