Gül ve Dündar: Beraat etmeliydik

Gül ve Dündar: Beraat etmeliydik

Yargılandıkları davanın ardından açıklama yapan gazeteci Can Dündar, "1 Nisan'da da gazeteciliği savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR'ları ile ilgili yaptıkları haber nedeniyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandıkları ve 1 Nisan'a ertelenen davanın ardından adliye önünde açıklama yaptı.

Can Dündar, davanın artık sadece kendi davaları olmaktan çıktığını söyledi. Duruşmaya kendileri ile dayanışmak için gelenlere teşekkür eden Dündar, duruşmaların kapalı görülmesi kararının ardından milletvekillerinin duruşmayı takip etmek istemelerinin heyeti rahatsız ettiğini belirterek, "Vekillerin buraya gelmesi bizi mutlu etti ancak birileri çok rahatsız oldu demek ki, onlar var diye davayı yapmadı ve erteledi. Biz halkın haber alma hakkını ve gazeteciliği 1 Nisan'da da savunmaya devam edeceğiz" dedi. Dündar'ın ardından konuşan Erdem Gül ise "Halkın haber alma hakkı için çalışmaya devam edeceğiz. Davada yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. AYM'nin kararı sonrası biz yargılanan değil, direk olarak beraat eden olmalıydık. 1 Nisan'da da burada olacağız haberciliği savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Kerestecioğlu: Duruşma hukuksuzdu

Gül'ün ardınan konuşan CHP'li Mahmut Tanal, duruşmaların kapalı olarak yürütülmesi kararının hukuk dışı olduğunu belirterek, bu konuda savcılığa dilekçe vermek istediğini ancak dilekçesinin savcılık tarafından almadığını söyledi. Tanal'ın ardından konuşan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Halkın haber hakkı için buradaydık. Ancak bizimle ilgili soruşturma açmak istediler. Bakın işte hakkımızdaki soruşturmalar fezlekeler böyle hazırlanıyor. Bir adamın söylediği doğrultusunda mahkemeler hareket ediyor. Gazetecilerin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Beştaş'ın ardından söz alan HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da, "Hukuken bir başarı kazandık. Duruşma yapılmadı. Çünkü hukuksuz bir duruşmaydı. Bizler, burada olmaya gazetecileri savunmaya, tüm gazetecilerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Açıklamaların ardından Dündar ve Gül, "Özgür basın susturulamaz" sloganları ve alkışlarla İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı. 

Mahkemenin, kapalılık kararına rağmen duruşma salonunu terk etmedikleri için mahkeme heyetin haklarında "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla suç duyurusunda bulunan milletvekillerinin HDP'li vekiller Meral Danış Beştatş, Garo Paylan, Filiz Kerestecioğlu, CHP'li vekiller Orhan Sarıbal, Niyazi Refik Karan, Ali Haydar Hakverdi, Sibel Özdemir ve Ali Şeker olduğu öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.