Gül: AYM açıklayınca Wikipedia açılacak

Gül: AYM açıklayınca Wikipedia açılacak

AYM Wikipedia'nın kapatılmasını hak ihlali saydı. Kararın üzerinden yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen internet ansiklopedisi hâlâ erişime açılmadı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYM'nin gerekçeli kararını beklediklerini belirtti.

 Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Wikipedia’ya erişimin engellenmesini hak ihlali sayması ardından internetin en büyük ansiklopedisi konumunda olan sitenin açılması bekleniyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYM’nin gerekçeli kararı açıklanınca siteyi açacaklarını söyledi.

Ankara’da gazetecilere açıklamada bulunan Gül, ”Yargı hiçbir yerden ve hiçbir kimseden emir almaz. Yargının emir alacağı tek yer Anayasa ve kanunlardır. Yargı, hiçbir ideolojinin, şu ya da bu grubun değil, sadece hukukun emri altındadır. Bu anlayışa aykırı her türlü girişimin karşısında olacağımız da bilinmelidir. Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı açıklanınca Wikipedia açılacaktır” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.