Güçlükonak Kaplıcaları turizme hazandırılıyor

Güçlükonak Kaplıcaları turizme hazandırılıyor

Şırnak'ın Güçlükonak İlçe Kaymakamı Halit Benek, ilçede bulunan termal kaplıcalarının şifa ve sağlık merkezleri olması için Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunacaklarını söyledi.

ŞIRNAK - Güçlükonak Kaymakamı Halit Benek, ilçedeki termal kaplıcalarında incelemelerde bulundu. Irak ve çevre illerden Güçlükonak Termal Kaplıcaları'na çok sayıda yerli ve yabancı turistin geldiğini ifade eden Kaymakam Benek, “Güçlükonak’taki kaplıcalarımız çok eski bir kaplıca olma özelliği taşımaktadır. Kükürt oranı ve sıcaklığı çok yüksek olan bir yerdir. Bu yüzden şifa ve sağlık açısından önemli bir sağlık merkezi olmaya aday bir yerdir. Bununla ilgili çok güzel düşüncelerimiz var. Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunup burayı bir sağlık merkezi tesisleri haline getirmek istiyoruz. Çünkü özel idarenin sahip olduğu bu kaynağın bu şekilde marka değerine taşıttırıp, Türkiye geneline tanıtımını yapmak istiyoruz” dedi.

Kaymakam Benek, sosyal donatılarla bölgeyi yaşanır hale getirmek istediklerini de söyledi. Benek, “Havuzları hem bayan hem erkek olarak ikiye bölüp bu şekilde daha modern havuzlar haline getirmek istiyoruz. Sosyal donatı olarak etrafını yaşanır hale getirmek istiyoruz. Burası gerçekten önemli bir sağlık merkezidir. Irak’tan ve civar illerden çok sayıda turist gelmektedir. Bunu daha kullanışlı ve daha kullanıma uygun bir hale getirmek adına bu projeleri hayata geçirirsek inşallah burası da Güçlükonak adına kazanılmış bir turizm cenneti olacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum