Guardian: Chomsky Erdoğan'ın davetini reddetti

Guardian: Chomsky Erdoğan'ın davetini reddetti

Guardian, Barış İçin Akademisyenler Grubu'nun yayımladığı bildirinin ardından akademisyenlerden Noam Chomsky'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetini reddettiğini" yazıyor

"Türkiye Kürtlerle ilgili barış protestosu yapan akademisyenlere meydan okuyor" başlıklı haberde, 1200'den fazla akademisyenin imzaladığı bildiriye aralarında Noam Chomsky ve Sloven filozof Slavoj Zizek'in de bulunduğu onlarca yabancı akademisyenin de destek verdiği söyleniyor.

Bildiriye imza koyan 1128 Türkiyeli akademisyenin örgüt propagandasından, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve Türk kurumlarını ve cumhuriyetini aşağılamak" gibi suçlamalarla soruşturulduğunu söyleyen Guardian, suçlu bulunmaları halinde bir ila beş yıl arasında hapis cezası alabileceklerini yazıyor.

'Chomsky daveti reddetti'

Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sözde akademisyenler" diye tanımladığı imzacıları vatan hainliği ve "beşinci kol faaliyetleriyle" suçladığını ve Chomsky ve diğer akademisyenleri güneydoğuyu ziyaret edip "gerçek resmi" görmeye davet ettiğini hatırlatıyor.

Noam Chomsky'nin ise Guardian'a yolladığı bir elektronik postayla Erdoğan'ın davetini reddettiği kaydediliyor.

Chomsky'nin "Türkiye'ye gitmeye karar verirsem, bu onun davetiyle değil daha önce sık sık olduğu gibi aralarında yıllardır ciddi bir saldırıya maruz kalan Kürtlerin de aralarında bulunduğu cesur muhaliflerin davetiyle olacak" dediği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.