'Gözünün yaşına bakmayız'

'Gözünün yaşına bakmayız'

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Soma'da yaptığı son açıklamada, "İhmali olan biri varsa gözünün yaşına bakmayız. Burada hepimizin canı var." dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız Soma'da yaptığı son açıklamada "Adli ve idari soruşturma talimatımızla başlamıştı. Bunu çok sık tekrar ediyorum ama, ihmali olan biri varsa gözünün yaşına bakmayız. Burada hepimizin canı var. Kimsenin ihmaline göz yummayız" dedi.

İşte Yıldız'ın konuşmasından satır başları:

"DÜN GECE BAŞLAYAN YANGIN KURTARMA ÇALIŞMALARINI AKSATIYOR"

"Düzenli olarak kamoyunu sizler vasıtasıyla bilgilendirmeye devam ediyoruz. Malumunuz 282 işçi kardeşimizi cansız bedenleriyle beraber ailelerine teslim ediyoruz. 8 işçi kardeşimiz kaldı teslim edilmeyen. Bugün itibariyle yangın noktası, dün geceden bu yana uğraştığımız 250 metrelik konveyör yangınıyla karşı karşıya kaldık. Bu kurtarma çalışmalarını aksatıyor. Hamd olsun konveyördeki söndürme çalışmaları büyük bir artıya doğru gidiyor. Asıl yangın noktasına da inşallah ulaşıyoruz. Karbonmonoksit seviyesi şu anda düşmeye başladı. Önümüzdeki 3-4 saat içerisinde, kurtarma faaliyetlerine hız vermiş olacağız.

"İHMALİ OLAN VARSA GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ"

Adli ve idari soruşturma talimatımızla başlamıştı. İdari olarak Çalışma Bakanlığı ve Enerji Bakanlığımızla beraber sürdürülüyor. Bunu çok sık tekrar ediyorum ama, ihmali olan biri varsa gözünün yaşına bakmayız. Burada hepimizin canı var. Kimsenin ihmaline göz yummayız. Bu soruşturma sonrasında ortaya çıkacak konudur.

"VERECEĞİM RAKAMIN SPEKÜLATİF OLMA İHTİMALİ VAR"

O rakam değişmedi. Konveyör bandından sıçrayan yangın 250 metre mesafede, yanmasına sebep oldu. Kurtarma çalışmalarında kullandığımız da konveyör var. Bir zarar gelmedi, bu kurtarma çalışmalarına kısmen olumlu katkı olacak. Ailelere teslim konusunda, akşama kadar 282 işçi kardeşimizin 3 veya 4 tanesinin haricinde ailelere teslim edilecek. Özel sektörden aldığımız rakamları itinalı kullanmaya çalışıyoruz. Elimizdeki somut net rakamları ancak paylaşıyoruz. Haklı olarak tabi ki aşağıda kaç kişi var diye soruluyor. Vereceğim rakamın spekülatif olma ihtimali var.

"BURADA VEBAL ALTINDAYIZ"

İşçi kardeşlerimize o kadar odaklandık ki. ben mühendisten ziyade insan yönüyle burada bulunuyorum. İnşallah bütün işçi kardeşlerimizi çıkaralım. Ziyaret ettiğimiz iddiaları dolaşıyor, düzeltmekte fayda var. Biz bütün maden işletmelerini ziyaret ediyoruz. Önemli olan teknolojinin nereden gelirse gelsin yaygınlaştırılmasıdır. İster benim mesai arkadaşım ister özel sektör olsun, burada vebal altındayız. Bunu da yerine getirmek zorundayız. İftar yemeklerinde ve yıl başları gecesinde, madende işçi kardeşlerimle beraber iftar yapmışımdır. Özel sektör de var kamu da var. Şimdiye kadar bunu yaptım, bütün görev sürem boyunca da devam edeceğim.

Bana çok fazla yürümeyelim diyenlere 1650 metre beraber yürüdük. Samimi ve açık olmamız lazım. Buradaki kardeşlerimiz üzerinden politika üretmenin doğru olmadığını düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.