Gözler Habur Sınır Kapısı'nda

Gözler Habur Sınır Kapısı'nda

Bugün serbest bırakılacağı açıklanan 8 kamu görevlisinin ailesi, buluşma noktası olarak belirlenen Habur Sınır Kapısı'na geldi.

PKK'nin elinde tuttuğu ve Türkiye'den giden heyete teslim edeceğini açıkladığı 8 kamu görevlisinin aileleri, dün geceyi Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde geçirdi.

Aileler bu sabah saatlerinde midibüslere bindirilerek, Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'na götürüldü. Gümrüklü alan içine alınan ve yaklaşık 30 kişi olduğu belirtilen aileler, burada serbest bırakılacak yakınlarına kavuşmayı beklemeye başladı.

haberingoruntuleri.gif

SAVCI KARŞILAYACAK

Türkiye’ye giriş yapacak görevlilileri Habur Sınır Kapısı’nda bir heyet karşılayacak. Heyette, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı başkanlığındaki heyette savcı ve sağlık personeli de yer alacak.

Yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından görevliler aylar sonra ailelerine kavuşacak.

Asker ve kamu görevlileri ile alıkonulan tarihler şöyle:

Kaymakam adayı Kenen Erenoğlu (Diyarbakır Muş Karayolu 12 Ağustos 2011), Astsubay Abdullah Söpçeler (Diyarbakır Lice Karayolu 9 Temmuz 2011), Uzman Çavuş Zihni Koç (Diyarbakır Lice Karayolu 9 Temmuz 2011), Uzman Çavuş Kemal Ekinci (Şırnak Merkez 1 Ekim 2011), Erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan (Diyarbakır Bingöl Karayolu 7 Ağustos 2012), Polis Memuru Nadir Özgen (Van Çatak 9 Eylül 2011)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.