Gözaltına alınanlardan 6'sı tutuklandı

Gözaltına alınanlardan 6'sı tutuklandı

Van, Muğla ve Isparta'da gözaltına alınan 11 kişiden 6'sı tutuklandı.

Van'ın Çatak ilçesinde önceki gün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve aralarında Çatak Belediye Meclis Üyesi Attar Ertaş ile belediye çalışanlarının bulunduğu 6 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Van Adliyesi'ne getirildi.

Savcılık ifadeleri alınan Ertaş ve belediye çalışanı İsa Eraslan serbest bırakılırken, Zeki Akbulak, Mehmet Tartan, Tayyip Tekbudak ve Adil Kiye mahkemeye sevk edildi.

Akbulak ve Tartan adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Tayip Tekbudak ve Adil Kiye "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanarak Van M Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Muğla'da 18 Şubat'ta düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan Sıtkı Kocaman Üniversitesi öğrencisi 4 emniyetteki işlemlerinin ardından Muğla Adliyesi'ne getirildi. Savcılık ifadelerinin ardından "Örgüte yardım ve yataklık etmek" iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 4 kişiden 1'i serbest bırakılırken 3'ü tutuklandı. 

Isparta'da ise Nusaybin Sulh Ceza Hakimliği'nce "PKK üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak" suçlaması ile hakkında arama kararı bulunan N.A. adlı bir yurttaş gözaltına alındı. N.A., emniyet ve savcılık işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Isparta E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.