Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları serbest bırakıldı

Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları bir kez daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan 28 kişi, Galatasaray Meydanı'na uzak 3 farklı hastaneden serbest bırakıldı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanmasını talep etmek için 1995'ten bu yana Galatasaray Meydanı’nda düzenlediği oturma eylemi ve basın açıklaması bu hafta da engellendi. 

Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları, AYM'nin hak ihlali kararlarına rağmen 965. haftada da kelepçeyle gözaltına alındı. Gözaltına alınan 28 kişi, yaklaşık 5 saat sonra Galatasaray Meydanı'na uzak 3 farklı hastaneden serbest bırakıldı.

Gözaltındakilerin serbest bırakıldığını sanal medya hesapları üzerinden duyuran Cumartesi Anneleri, “Hiçbir yasak, kayıplarımızın akıbetini sorduğumuz Galatasaray Meydanı ile buluşmamızı engelleyemez" ifadelerini kullandı.

Serbest bırakılanların isimleri şöyle: "Eren Keskin, Hanife Yıldız, Ümit Efe, Ali Newroz Tosun, Ali Ocak, Begali Kurnaz, Besna Tosun, Coşkun Üsterci, Davut Arslan, Deniz Aytaç, Doğan Özkan, Hasan Karakoç, Hatice Korkmaz, İkbal Eren, İrfan Bilgin, İsmail Yücel, Leman Yurtsever, Maside Ocak, Mikail Kırbayır, Nazım Hikmet Dikbaş, Ömer Kavran, Salim Derelioğlu, Taylan Bekin ve Türker Demirci."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.