Görüntü var, yakalama yok!

Görüntü var, yakalama yok!

Antalya'nın Alanya ilçesinde protesto yürüyüşü sırasında Mardinli Hamdullah Karadaş'a ait butiğin de taşlanarak hedef alındığı ortaya çıktı.

Alanya’da, 8-9 Eylül 2015’te protesto yürüyüşünde HDP ilçe binası dahil, Kürt yurttaşlara ait 27 iş yeri saldırıya uğramış ve 11’i yakılmıştı. O iş yerlerinden birinin de Mahmutlar beldesindeki Star Craft Butik olduğu ortaya çıktı.

Mardinli Hamdullah Karadaş’a ait butik onlarca saldırgan tarafından taşlandı. İş yerinin kamerası görüntülerinde saldırının yaklaşık dört dakika sürdüğü ve jandarmanın gelmesiyle son bulduğu görülüyor.

Görüntülerde, saldırganların yüzleri belli oluyor. Karadaş, alınan ifadesinde, “İsmen kimin yaptığını bilmiyorum. Dükkanımda toplamda 30-35 bin Euro maddi zararım vardır. Dükkanımın dışarısında bulunan bütün malzemeleri kırmışlar, cansız mankenleri kullanılamaz hale getirmişler. Yalnızca içeriye girmemişler. Camların hepsini indirmişler. Can ve mal güvenliğim yoktur. Jandarma olaylara müdahale etmemiştir” dedi.

Bu ifade sonrası savcılık, “mala zarar” iddiasıyla soruşturma başlattı. Eldeki görüntülere rağmen bugüne kadar hiçbir şüpheli belirlenemedi.   

İSMAİL SAYMAZ / RADİKAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.