Görme engelli sporculardan kürek rekoru!

Görme engelli sporculardan kürek rekoru!

İzmir Körfezi'ni boydan boya geçen görme engelli sporcular Süleyman Görece ve Furkan Kaplan, 5500 metre kürek çekerek bir ilki başardı.

Görme engelli Süleyman Görece ve Furkan Kaplan kanoyla Bostanlı’dan yola çıkarak İnciraltı Engelliler Parkı’na ulaştı.

Bütün körfezi boydan boya geçerek toplamda 5500 metre kürek çeken sporcular bu alanda bir ilki başardı.

Engelsiz Gençlik ve Doğa Sporları Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe çok sayıda sivil toplum örgütü ve dernek temsilcileri katıldı. Bitiş noktasında kano ile tanışmak isteyen bütün katılımcılara bu spor hakkında hem pratik hem de teorik bilgiler verildi. Türkiye’de ilk olarak yapılan etkinlikte engelli bireylerin antrenörleriyle oluşturulan grupla birlikte su sporlarında engelli bireyler açısından eksikliklere dikkat çekmeye çalışıldı.

Engelsiz Gençlik ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Övgü Kavas, Başkan Yardımcısı Esra Esperlit ve Kanoizm Kano Grubu Başkanı Ali Bahçeci önderliğinde başlatılan ortak projeye, İzmir Kürek Takımı da ekipmanlarıyla destek verdi.

İzmir’den sonra başka illerde de yapılması planlanan etkinliğin hedefi, engelli bireylerin alternatif spor faaliyetlerinde bulunabileceklerini göstermek ve ilerleyen dönemlerde daha fazla engelli bireyle kamp, kano, bisiklet ve yürüyüş etkinlikleri düzenlemek olarak duyuruldu.

(DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.