Goran Hareketi, Kubat Talabani'yi mahkemeye veriyor

Goran Hareketi, Kubat Talabani'yi mahkemeye veriyor

Goran Harakati, Kubat Talabani'ye dava açacağını açıkladı. Talabani yasa dışı atama ile suçlanıyor.

Goran Hareketi Süleymaniye İl Meclisi Üyesi Galib Muhammed, idari makamlarda yasa dışı değişiklik yaptığı gerekçesiyle Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Rûdaw’a konuşan Galib Muhammed, “İl Meclisleri Yasası’nın 2009 yılı 3 Nolu Maddesi ve Kürdistan Parlamentosu’nun 2015 yılı 1 Nolu kararına göre, il meclislerinin onayı olmadan hiç bir idari makamda görev değişikliği ya da görevden alma işlemi yapılamaz” dedi.

Galib Muhammed, “Ancak Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’nin talimatıyla Süleymaniye İl Meclisi’ne danışılmadan il idaresine bağlı bazı makamlarda görev değişikliğine gidilmiştir. Bu yüzden Talabani hakkında Süleymaniye Başsavcılığı ve Süleymaniye Mahkemesi’nde şikayette bulunacağım” diye konuştu.

‘GÖREV DEĞİŞİMİ YASA DIŞI’ İDDİASI

Yapılan görev değişimlerini “yasa dışı” olarak nitelendiren Galib Muhammed, Süleymaniye İl Meclisi Başkanlık Heyeti’ni de ayrıca bu duruma karşı sessiz kaldıkdıkları gerekçesiyle mahkemeye vereceğini belirtti.

“Bu tür usülsüz görev değişimleri sadece Süleymaniye sınırları içinde yapılıyor. Erbil ve diğer illerde değişiklikler il meclislerinin onayıyla oluyor” diyen Muhammed, “Yasalar bu şekilde işlemeyecekse değiştirilsin ya da bir daha yasalar ihlal edilmesin” ifadelerini kullandı.

‘SUÇLAMALAR YERSİZ’

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Süleymaniye İl Meclis Başkanı Azad Muhammed Emin ise, değişiklik yapılan idari makanların Süleymeniye İl Meclisi’ne bağlı olmadıklarına dikkat çekerek, söz konusu suçlamaların yersiz olduğunu söyledi.

Kubad Talabani’nin talimatıyla Süleymaniye gümrük müdürü, il sağlık müdürü ve bölge turizm müdürlerinin görevden uzaklaştırıldıklarını hatırlatan Emin, şu sözleri sarfetti:

“Sağlık ve turizm genel müdürleri ilgili bakanlıkların onayı ile merkeze çekilerek yerlerine vekaleten atanma yapılmıştır. Gümrük müdürlüğünde yapılan değişiklik de Raperin Bölgesi Yönetimi’nin bilgisi dahilinde yaplmıştır. Bu idari kurumlar Bakanlar Kurulu’na bağlıdır. Dolayısıyla görev değişimleri için Süleymaniye İl Meclisi’nin onayına gerek yoktur. Değişiklikler tamamen yasaldır.”

Geçtiğimiz günlerde Süleymaniye gümrük müdürlüğü, il sağlık müdürlüğü ve bölge turizm müdürlüklerinde Talabani’nin talimatıyla görev değişimi gerçekleştirilmişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum