Gökçek istifa etmeyebilir

Gökçek istifa etmeyebilir

TGRT Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, kulislerde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının cuma gününe kadar bir basın toplantıyla duyurulacağının konuşulduğunu yazdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın isim vererek istifalarını istediği Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarıyla ilgili polemik gündemden düşmüyor. Gözler, hafta sonu odasını topladığı öne sürülen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e dönmüş durumda.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi dün, Gökçek’in kısa sürede istifasını açıklayacağını yazarken, bir iddia da bugün TGRT Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’dan geldi.

Yaşar, Gökçek cephesinde istifa yerine görevden alınma beklentisi olduğunu yazdı ve yakın çevresine, “Zaten istifa edersem de kaybedeceğim, dik durursam kaybedersem de onurlu kaybederim” dediğini ileri sürdü.

Yaşar, ‘Yoksa Melih Bey istifa etmeyecek mi?’ başlıklı bir yazı kaleme alırken, AK Parti kulislerinde Gökçek’in istifasının cuma gününe kadar bir basın toplantısıyla duyurulacağının konuşulduğunu da aktardı.

İSTİFA ETMEYEBİLİR İDDİASI

Batuhan Yaşar Gökçek’in istifa etmeyebileceği yönündeki iddiaları ise şöyle aktardı:

“Aldığımız bilgilere göre Melih Bey istifa etmeyecek. ‘Etseydi zaten bugüne kadar ederdi’ deniyor.  Peki ama ne yapacak?
Çok yakın çevresine söylediklerini kelimesi kelimesine yazalım: ‘Zaten istifa edersem de kaybedeceğim.. Dik durursam kaybedersem de onurlu kaybederim.’

‘Cumhurbaşkanımız hiçbir görüşmemde benden istifamı da istemedi’ diyormuş. Yüz yüze neler konuşuldu bilmiyoruz ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları hiçbir soru işareti bırakmadı. Anladığımız kadarıyla Melih Bey görevden alınmayı beklemeye başlamış. Umarız konu bir şekilde tatlıya bağlanarak sonuçlanır.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.