Göçmenleri taşıyan otobüsle otomobil çarpıştı: 4 ölü, 30 yaralı

Göçmenleri taşıyan otobüsle otomobil çarpıştı: 4 ölü, 30 yaralı

Türkiye üzerinden kaçak yollarla Midilli'ye geçmeye çalışan Suriye, Afganistan ve Myanmarlı mültecileri taşıyan otobüs ile bir otomobilin çarpışması sonucunda 4 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Kaza saat 04.00 sıralarında Bayramiç-Ezine karayolunda meydana geldi. Ezine'den Bayramiç'e seyir halinde olan ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 17 ZE 245 plakalı otomobil ile içerisinde kaçak yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan Suriye, Afganistan ve Myanmarlı mültecilerin bulunduğu 34 EY 3480 plakalı otobüs, Ezine-Bayramiç yolunun Harharik köprüsü üzerinde belirlenemeyen nedenle çarpıştı.

Çarpışmanın şiddetiyle göçmenleri taşıyan otobüs Harharik köprüsünden dere yatağına uçtu. Kazada hurdaya dönen otomobilde bulunan 2 kişi hayatını kaybederken, dereye uçup yan yatan otobüste bulunan göçmenlerden 2'si yaşamını yitirdi. Yaralılar ise ambulanslarla Çanakkale, Bayramiç ve Ezine Devlet Hastanelerine sevk edildi.

Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı Bayramiç Ezine karayolunda trafik kontrollü olarak sağlanabiliyor. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, ölenlerin ve yaralıların kimlikleri belirlenmeye çalışılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.