Gezi'nin yıl dönümü bilançosu

Gezi'nin yıl dönümü bilançosu

Gezi eylemlerinin yıldönümünde çıkan olaylarda 154 kişinin gözaltına alındığı ve 6’sı emniyet mensubu toplam 18 kişinin yaralandığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, dün akşam yapılan eylemlerde çıkan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Güvenlik güçlerine havai fişek, molotof, sapan, misket, taş ve sopalarla saldırı eylemlerine karışan göstericilerden 154 kişi gözlem altına alınmış, alınan kişilerden 92’si savcı talimatıyla serbest bırakılmış, 62 kişinin ise emniyetteki gözaltı işlemleri devam etmektedir” denildi.

6’SI EMNİYET MENSUBU TOPLAM 18 KİŞİ YARALANDI

Olaylar sırasında 6’sı emniyet mensubu toplam 18 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, “Bahse konu olaylara karşı yapılan müdahaleler esnasında 1 polis memuru silahla,1 emniyet müdürü ve 1 polis memuru molotof isabet etmesi, 2 polis memuru vücudunda kırıklar meydana gelmesi, 6 polis memuru da çeşitli yerlerinden yaralanması sonucu sevk edildikleri hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Ayrıca 12 vatandaş da çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelere müracaat etmiştir” ifadelerine yer verildi.

9’U POLİS ARACI OLMAK ÜZERE TOPLAM 23 KAMU ARACI HASAR GÖRDÜ

Olaylar sırasında 23 kamu aracının zarar gördüğü kaydedilen açıklamada, “Çıkan olaylarda 9’u Polis aracı olmak üzere toplam 23 kamu aracı, göstericiler tarafından atılan taş, molotof ve kurşun isabet etmesi sonucu zarar görmüştür. Ayrıca; birçok işyeri ve banka ATM’lerinde ızrar meydana gelmiştir” denildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin üzerinde eylemlerde kullanılan çok sayıda malzemelerin ele geçirildiği belirtilerek, “Olaylara karışan şahıslar üzerinde yapılan aramalarda; 27 adet molotof kokteyli, 29 adet içerisinde boya olan şişe, muhtelif ebatlarda sapanla atılan onlarca adet demir ve cam bilye, 14 adet gaz maskesi,7 adet gaz filtresi, 2 adet havai fişek, 1 adet havai fişek rampası, Baret, flama ve maytap gibi çeşitli malzemeler ele geçirilmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.