GESAM 68. sergisini Hakkari’de açtı

GESAM 68. sergisini Hakkari’de açtı

Hakkari Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesindeki Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) işbirliği ile "Türkiye Sergileri'nin 68'incisi Hakkari'de açıldı.

GESAM üyesi sanatçılar ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün kütüphanesi için Ankara'dan getirdikleri 30 yakın sanatçının resim (yağlı boya ve sulu boya), minyatür, grafik, fotoğraf ve ebru eserinin yer aldığı sergi Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilendi.

Serginin açılışına Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, GESAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Altıntaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu ve kurum amirleri katıldı.

Vali Toprak eşi Funda Toprak ve GESAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Altıntaş ile birlikte serginin açılışını yaptılar. Burada konuşan Vali Toprak, Hakkari'de güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kısa adı GESEM olan Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliğinden 9 sanatkarımız Hakkari'ye teşrif etti. 1986 yılından beridir faaliyetlerini sürdürüyorlar. Daha çok sanatçı yetiştirmemize vesile oluyorlar. Çok faydalı hizmetler yürüten bir birimdir. Bugüne kadar 67 vilayette bu sergilerini Hakkari ile birlikte 68'nci sergilerini açmış oldular" dedi.

Vali ve beraberindekilerin sergide dolaşmasının ardından sergi koordinatörü ve yönetim kurulu üyesi Nezih Demirtepe, Vali Toprak'a teşekkür için bir plaket verdi. Daha sonra GESAM tarafından hazırlanan katılım belgeleri Hakkari'ye gelen 9 sanatkara Vali Toprak ve beraberindekiler tarafından takdim edildi.

Serginin bir gün boyunca açık kalacağı belirtildi.

GESAM 68. sergisini Hakkari’de açtı

GESAM 68. sergisini Hakkari’de açtı

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.