Germencik’teki polis işkencesine soruşturma

Germencik’teki polis işkencesine soruşturma

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, Germencik ilçesinde polisin Gökhan Olgun'a işkence yapmasıyla ilgili ailesinin şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, polisin 25 Temmuz 2023'te Germencik ilçesinde Gökhan Olgun'a sokak ortasında işkence etmesi hakkında soruşturma başlattı.

Ailesinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayette bulunması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Olgun'un da ifadesi alındı.

10 METRE SÜRÜKLEDİLER

MA'dan Delal Akyüz'ün haberine göre, annesinin sağlık sorunları nedeniyle Fethiye Açık Cezaevi'nden haziran ayında firar eden ve hakkında yakalama kararı bulunan Olgun, Germencik ilçesinde 25 Temmuz'da yapılan yol kontrolünde yakalandı.

Burada yaşanan gerginlik üzerine Olgun, kaçmak istedi, kendisini takip eden polisler, Olgun'u durdurup arabadan indirdikten sonra ters kelepçe ile yaklaşık 10 metre sürükledikten sonra dakikalarca işkence gördü.

'İŞKENCE NEZARETHANEDE DE SÜRDÜ'

Olgun'un amcası Bayram Olgun, işkenceyi sosyal medyadan öğrendiklerini belirterek, "Yeğenimin de görüntülerden haberi yok. Orada savcılık sorular soruyor. Yeğenim de olayı anlatıyor. Daha sonra savcı görüntüleri yeğenime gösteriyor. Zaten yeğenimin anlatılarıyla görüntüdeki olay birbirine örtüşüyor. Ayrıca yeğenime işkence nezarethanede de devam ediyor. Kameranın olmadığı bir yerde yeğenim çok ciddi bir şekilde işkenceye maruz kalıyor" dedi.

'ADALETİN OLMADIĞI YERDE HERKES İŞKENCE YAPAR'

"Bir insan ne kadar suçlu olursa olsun, memurlar böyle işkence edemez" diyen Olgun, şöyle konuştu: "Adaletin olmadığı yerde herkes birbirine işkence yapar. Bir memur devletin kendisine verdiği yetkileri kullanarak bunu yapamaz. Adalet sağlanana kadar hukuki mücadelemiz sürecek" diye belirtti.

AVUKAT DEVECİ: YETKİ SINIRI AŞILIYOR

Olgun'un avukatı Alparslan Deveci de, "Müvekkilim yakalandıktan sonra karakolda da şiddete maruz kalıyor. Bu nedenle şikayetçi olmaya korkuyor. Görüntülerden sonra savcılık ifadesinden sonra müvekkilim şikayetçi oluyor. Konuya dair hem idari hem de adli soruşturma başlatıldı. Polisler verdikleri ifadelerinde, 'Kanunun verdiği yetki sınırı kapsamında zor kullandık' diyorlar. Ama görüntülerde de görüldüğü gibi yetki sınırı aşılıyor" dedi.

'YETKİNİN KÖTÜYE KULLANILMASI'

Polisin müvekkiline karşı "düşmanca" davrandığını belirten Deveci, "Müvekkilimle polis arasında herhangi bir husumet yok. Çünkü daha önce birbirlerini tanımıyorlar. Bu kolluğun keyfi uygulamasıdır. Devlet tarafından verilen yetkiyi kötüye kullanıyorlar. Sürecin takipçisiyiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Gökhan Olgun, 2017 Kasım'da "uyuşturucu ticareti yapmak" suçlamasıyla tutuklanarak Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti. Burada 5 yıl kaldıktan sonra Fethiye Kapalı Cezaevi'ne, 2 yıl sonra da Fethiye Açık Cezaevi'ne sevk edilmişti.

Olgun, annesinin sağlık sorunları nedeniyle kaldığı Fethiye Açık Cezaevi'nden haziran ayında firar etmişti. Yaklaşık iki ay firar gezen Olgun, Germencik ilçesinde 25 Temmuz'da yapılan yol kontrolünde yakalanmıştı. Olgun, tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürülmüştü. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.