Geriye ‘Ramco’ ve arkadaşlarının çizmeleri kaldı!

Geriye ‘Ramco’ ve arkadaşlarının çizmeleri kaldı!

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasında, arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasıyla tam anlamıyla sıkıyönetim uygulanmaya başlandı.

Ocağın bulunduğu alana, gazeteciler de dahil kimsenin alınmayacağı, incelemeler için onarım yapılacağı açıklandı. Bu arada hayalet tesise dönen maden sahasında faciadan geriye, ismini çizmesine kısaltarak "Ramco" diye yazan maden işçisi ve arkadaşlarının, yazgıları gibi karaya bulanmış çizmeleri kaldı.

Geçen Salı günü saat 15.10 sıralarında Soma ilçesinde özel bir firmaya ait maden ocağında çıkan yangın ve yaşanan patlamayla, içeride can pazarı yaşandı. 6 gün süren çalışmalar sonrasında, toplam 301 işçinin cansız bedeni maden ocağından çıkartıldı. Facianın yaşanmasının hemen ardından maden sabahına gönderilen sağlık ekipleri, UMKE ve itfaiye ekipleri ile Kızılay görevlileri, dün geceden itibaren bölgeden ayrıldı.

MADENDE SIKIYÖNETİM


Bugün sabah saatlerinden itibaren facianın yaşandığı ocağın bulunduğu alana geçiş, yaklaşık 1 kilometre kala, jandarma tarafından kapatıldı. Gazeteciler dahil kimsenin bölgeye girişine izin verilmedi. Maden ocağına, kalaslar, çelik malzeme ve gaz beton taşıyan işçilerin, içeride göçük tehlikesi olan bölgelerde onarım yapacakları belirtildi. Bu bölgelerdeki onarımın tamamlanmasıyla, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, iş müfettişleri ve bilirkişiler madene girecek. Daha önce madenin bir bölümünde inceleme yapan bu ekip, bu kez de esas faciayla neden olan patlamanın yaşandığı bölgede araştırma yapacak. Bu araştırmalar sonrasında ise, madendeki yangının gerçek nedeni ortaya çıkarılacak. Facianın nedeni olarak trafo patlaması iddasının yanı sıra, kömürün kızışmasıyla alev alması, metan gazı patlaması gibi nedenlerin olduğu da ileri sürülmüştü. Onarım çalışmalarında görev alan olan ekiplerin olası bir kaza yaşamaları da göz önünde bulundurularak, tam teşekküllü ambulansta bir sağlık ekibi ile bir itfaiye ekibinin de hazır bekletildiği öğrenildi.

RAMCO VE ARKADAŞLARININ ÇİZMELERİ

Kurtarmada görev alan ekiplerin çekilmesiyle birlikte maden ocağının bulunduğu alan hayalet tesis halini aldı. Bu bölgenin, tekrar üretime açılıp açılmayacağının ise, uzun bir inceleme sürecinin ardından belirleneceği ifade edildi. Hayalet tesiste, işçilerden geriye, ismini çizmesine kısaltarak "Ramco" diye yazan maden işçisi ve arkadaşlarının, yazgıları gibi karaya bulanmış çizmeleri kaldı. Çizmelerin üzerinde ayrıca Soma kömür firmasına ait olduğunu göstermek için şirket isminin yazılmış olduğu da görüldü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.