“Geri Kabul Anlaşması’nın askıya alınması gündemimizde değil”

“Geri Kabul Anlaşması’nın askıya alınması gündemimizde değil”

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Kurtulmuş, “Geri kabul anlaşmasının askıya alınması gündemimizde değil. Vize serbestisi ve geri kabul anlaşması eş zamanlı olarak gündeme gelecektir” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Bayram tatilinin 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı sorusuna “Daha bayrama çok var bu konu konuşulmadı” diyen Kurtulmuş, “Önce gönül huzuruyla şu ramazanı bir idrak edelim. İnşallah bayrama daha çok var, o sonraki haftaların konusu” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş’un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Vize serbestisi, Geri Kabul Anlaşması

“Biz üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Şimdi sorumluluğunu yerine getirme sırası AB’de. Biz Türkiye olarak sürecin olumlu sonuçlanması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Avrupa’nın mutabakatın gereklerini yerine getireceğini umuyoruz.

“AB ile Türkiye arasında yapılan müzakere ciddi bir müzakeredir. Hiçbir cümle laf olsun diye söylenmemiştir. Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni samimiyetle yerine getirdik. Geri Kabul Anlaşması’nın askıya alınması gündemimizde değil. Vize serbestisi ve Geri Kabul Anlaşması eş zamanlı olarak gündeme gelecektir.

“Verilmiş sözler var, vize serbestisi heba edilmemeli. Müzakere ne Türkiye’nin ne de AB’nin iç siyasetinin konusudur. Biz sonuç almaya odaklanmış vaziyetteyiz.

Operasyonlar

“Terörle mücadele kararlılıkla sürdürülecek. Şehirlerin yeniden imar ve inşasıyla ilgili süreç de devam ediyor. İlgili bakanlıkların yaptıkları raporları müzakere ettik.

“Bazı şehirlerin taşınmasıyla ilgili haberler var. Böyle bir konu gündemimizde değil. Terörle mücadele şehirlerin büyük bir kısmında sona ermiştir. Tamamen etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.