Genelkurmay yurttaşı terörist ilan etti

Genelkurmay yurttaşı terörist ilan etti

Genelkurmay Başkanlığı, Lice'de 2 kişinin öldüğü olaylarla ilgili bugün resmi internet sitesinden açıklama yaptı. Genel Kurmay'ın açıklamasında öldürülen sivil vatandaş 'terörist' olarak anıldı.

YÜKSEKOVA HABER

Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol yapımını karşı başlatılan eyleme yapılan saldırının ardından açılan ateş sonucu öldürülen 2 vatandaş ile ilgili olarak internet sayfasında açıklama yaptı.

Açıklamada, Diyarbakır'ın Lice İlçesi Çalıbükü Mahallesi mülki sınırları içerisinde bulunan Kevribel Tepe'de konuşlu Jandarma Komando Timlerine, ses bombası, molotof kokteyli, El Yapımı Patlayıcı (EYP) ve havai fişek ile saldırıldığı savunuldu.

Açıklamada üç şahısın askere ateş açtığı ileri sürülerek, 18.15 sularında atılan parça tesirli el yapımı patlayıcının patlaması sonucu, bir Jandarma Astsubayının yaralandığı, saldırıya verilen karşılıkta açılan karşı ateş sırasında ise bir kişinin yaralandığı ifadelerine yer verildi.

Yaralı vatandaşın 'terörist' olarak lanse edildiği Genelkurmay açıklamasında yaralı asker ile 'Terörist' olarak ifade edilen sivil vatandaşın saat 19.00'da helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildiği, yaralı kişinin 'teröristin' hastanede vefat ettiği ifadelerine yer verildi..

Açıklamada ayrıca olay yerine giden olay yeri inceleme ekiplerine ateş açıldığı iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum