Gencebay: Ayrıma alet olacağıma ölürüm

Gencebay: Ayrıma alet olacağıma ölürüm

Arif Sağ'ın 57 yıllık dostu olduğunu belirten Orhan Gencebay: Alevi-Sünni ayrımına alet olacağıma ölürüm daha iyi...

Orhan Gencebay, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu Hakan Çelik ile Hafta sonu programına katıldı. Çelik’in, “Arif Sağ’ın sağlık problemleri bulunuyor” sözleri üzerine Gencebay, “Arif benim 57 yıllık dostum bir an evvel iyileşmesini diliyorum” dedi. Gencebay ayrıca, “Demirel’le konuştum Demirelci dediler, Ecevit’le konuştum Ecevitçi dediler, Özal’la konuştum Özalcı dediler, şimdi de Tayyipçi dediler” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmelerin ülkeyi yöneten kişi ile yapılan görüşmeler olduğunu söyledi.

‘MESAM’DA BULUNMAK İSTEMİYORUM’

Gencebay, bundan sonraki süreçte MESAM’da bulunmak istemediğini söyleyerek, “Son derece kırgınım. Artık MESAM’da bulunmayabilirim. MESAM’ın olması şart Türk müziğinin iyi olması için” dedi. Gencebay, kayyım yerine “Geçici görev” ifadesini kullanarak, “Geçici görevi alan arkadaşlara başarı diliyorum” dedi.

“MESAM’ın 2400 üyesinin olağanüstü genel kurula gelmesini rica ediyorum” diyen Gencebay, “Müzik endüstrisinin kurtulması buna bağlı” dedi. Gencebay, “Alevi-Sünni ayrımına alet olacağıma ölürüm daha iyi” ifadesini de kullandı.

‘YİNE AKİL İNSANLIK YAPARIM’

Gencebay, “Akil adam heyetinde yer aldığınız için pişman mısınız?” sorusuna, “Beşir Atalay bakanımız aradı. ‘Sizi kanaat önderi seçtik. Elinizi taşın altına koyar mısınız?’ dedi. Ben da şerefle onurla evet dedim. Akil insan olmaktan pişman değilim, yine yaparım” dedi. Henüz ortaya çıkmamış 500 bestesi olduğunu, onlar üzerinde çalıştığını açıklayan Gencebay, “Yurtdışında sizi izleyenler, müziğinizi takip edenler var mı?” sorusunu yanıtlarken de, “70’li yıllarda Led Zeppelin grubunu benim rifflerimi kullandığını açıklamıştı” yanıtını verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.