Genç Girişimcilerden Rekora Teşekkür

Genç Girişimcilerden Rekora Teşekkür

Van Genç Girişimciler Kurulu ve aynı zamanda TOBB Doğu Anadolu Bölge Başkanı olan Mahmut Köroğlu, Guinness Rekorlar Kitabı’nda daha önce ABD’ye ait olan 18 bin 941 kişilik ‘Dünyanın en kabalık kahvaltı’ rekorunun 51 bin 793 kişilik Van kahvaltısı ile kırı

VAN - Yazılı açıklama yapan Köroğlu; Van Valiliği, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Van TSO) öncülüğünde çok sayıda kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün desteklediği ‘Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası’ rekorunun kırılmasının, Vanlıların istedikleri zaman neler yapabileceklerinin göstergesi olduğunu kaydetti. Sabahın erken saatlerinden itibaren Van Kalesi’nin yanında bulunan Atatürk Kültür Parkı’na akın eden binlerce Vanlının aynı sofrada bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Köroğlu, bu rekora kenetlenen Van halkının birlikte kırdığını belirtti. Köroğlu, Amerika'da olan rekorun 51 bin 793 kişiyle eline geçiren Van halkının alanda birbiriyle el ele tutuşup, ekmeğini herkesle paylaştığına şahit olduklarını vurgulayarak, “Dün Van halkı 2011 yılında yaşanan depremin ardından ekmeğini paylaşan 75 milyon insanı sofrasında ağırladı. Dün Atatürk Kültür Parkı’nda bir tarih yazıldı. Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrasında Vanlıların yanı sıra il dışında ve hatta yurt dışında gelen herkes büyük bir aile gibiydi. İnşallah da hep öyle kalır” ifadelerini kullandı.

Organizasyondan kaynaklanan eksikliklere rağmen Van halkının büyük bir kadirşinaslık örneği göstererek rekorun kırılması için tüm olumsuzluklara rağmen alanda beklediğini ifade eden Köroğlu, yıllardır özlemini çektikleri Van kahvaltısının markalaşmasına öncülük eden ve bu sevinci Van halkına yaşatan Van Valiliği’ne, Belediye Başkanlığı’na, VAN TSO’ya ve en önemlisi sabahın erken saatlerinden itibaren çoluk çocuğu ile alana akın eden Van halkına teşekkür ettiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.