'Genç Atsızlar' Kürt öğrencilere saldırdı

'Genç Atsızlar' Kürt öğrencilere saldırdı

Bursa'da "Genç Atsızlar" diye kendilerini tanımlayan ülkücü bir grup, Facebook adreslerinde hedef gösterdikleri Kürt öğrencilere saldırdı. Saldırıda, Murat Muş ve İnan Güler adlı öğrenciler yaralandı.

BURSA - Bursa'da kendilerini "Genç Atsızlar" diye tanımlayan ülkücü bir grup, Uludağ Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrencilere saldırdı.

Edinilen bilgilere göre, Murat Muş ve İnan Güler adlı Kürt öğrenciler, üniversite kampusuna yakın Görükle'de bir cafede otururken ülkücülerin saldırısına uğradı. Saldırıda, ülkücülerin ellerindeki sert cisimlerle öğrencilere vurduğu belirtildi.

Saldırı sonucu yaralanan Muş ve Güler, Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumlarının iyi olduğu belirtilen öğrencilerin, hastaneden alacakları raporla ülkücü grup hakkında suç duyurusunda bulunacağı kaydedildi. 

Öte yandan "Genç Atsızlar" adlı ülkücü grubun kendilerine ait Facebook adresinden daha önce Kürt öğrencilerin isimlerini vererek hedef göstermişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum