Gebze Cezaevi önündeki ailelere polis müdahalesi

Gebze Cezaevi önündeki ailelere polis müdahalesi

Gebze Cezaevi'nde tecride karşı açlık grevi yapan çocuklarına destek veren ailelere polis müdahale etti. Aileler 11 gündür cezaevi önünde nöbet tutuyorlardı.

Gebze Cezaevi önünde tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi yapan çocuklarını destekleyen tutsak ailelerine polis bir kez daha müdahale etti. Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi önünde aileler 11 gün önce nöbet eylemi başlatmıştı.

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlayan açlık grevlerine destek devam ediyor.

Gebze Cezaevi’nde açlık grevi yapan çocuklarına destek veren ailelere polis müdahale etti. HDP İstanbul örgütü, polisin annelere müdahale ettiği görüntünün videosunu resmi Twitter hesabından paylaştı. Yapılan paylaşımda, “Bu zulüm yanınıza kalmaz! Tecrite karşı açlık grevinde olan çocukları için, Gebze Cezaevi önünde nöbet eylemi gerçekleştiren annelere, polis hakaret ederek jopla saldırdı. İnsanlıktan nasibini alamamış bir zihniyetin bu faşizan saldırısı kabul edilemez. #AnnelerDirenişte” ifadeleri kullanıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.