Gazze'de geçici ateşkes: 'İsrailli rehineler Mısır tarafına teslim edildi'

Gazze'de geçici ateşkes: 'İsrailli rehineler Mısır tarafına teslim edildi'

İsrail'deki televizyon kanalları, 13 İsrailli rehinenin Kızılhaç temsilcilerine teslim edildiğini ve Refah geçişine doğru yola çıktığını, ardından Mısırlı yetkililere teslim edildiğini bildirdi.

İsrail ve Hamas arasında varılan 4 günlük geçici ateşkes ve rehine takası anlaşması kapsamında, Hamas'ın elindeki 13 İsrailli rehine ile 12 Taylandlı işçiyi serbest bıraktığı açıklandı. İsrail hapishanelerindeki 39 Filistinlinin de bugün serbest bırakılması bekleniyor.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail'deki televizyon kanalları, İsrailli rehinelerin Kızılhaç temsilcilerine teslim edildiğini ve Mısır ile olan Refah Sınır Kapısı'na doğru yola çıktığını bildirdi. İsrail devlet televizyonu KAN, ardından rehinelerin Mısırlı yetkililere teslim edildiği bilgisini verdi. CNN de İsrail Başbakanlık Ofisi'ne dayandırdığı haberinde, 13 İsrailli rehinenin tamamının serbest bırakıldığını aktardı.

Daha önce İsrail'den yapılan açıklamada, İsrail ordusunun rehineleri Refah Sınır Kapısı'nın Mısır tarafından teslim alacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Öte yandan, İsrail'in Haaretz haber sitesi, serbest bırakılacağı açıklanan rehineleri karşılamaya gelen ailelerin, rehinelerin getirilmesi beklenen hastanelere geldiğini aktardı.

TAYLAND: HAMAS, 12 REHİN İŞÇİYİ SERBEST BIRAKTI

Mısır Devlet Bilgi Servisi, bir açıklama yaparak Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda varılan uzlaşma kapsamında İsrailli rehineleri teslim almak için hazırlık yaptıklarını bildirdi. Hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, "Mısır'ın arabuluculuk çabaları, Hamas tarafından rehin tutulan aralarında kadın ve çocukların olduğu 12 Taylandlı ve 13 İsrailli'nin serbest bırakılması sonucunu beraberinde getirdi" denildi.

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, sosyal medya hesabından açıklama yaparak Gazze'deki 12 Taylandlı işçinin serbest bırakıldığının hükümetine teyit edildiğini söyledi.

Açıklamada, "Güvenlik yetkilileri ve Dışişleri Bakanlığı tarafından 12 Taylandlı rehinenin serbest bırakıldığı teyit edildi. Büyükelçilik yetkilileri, bir saat içinde onları almak üzere yolda" denildi. Thavisin, paylaşımında, rehinelere ilişkin detayların aktarılacağını belirtti.

İSRAİL BUGÜN BIRAKILACAK FİLİSTİNLİLERİN İSİMLERİNİ YAYINLADI

İsrail de varılan anlaşma kapsamında hapishanelerden bugün serbest bırakılmaları planlanan 39 Filistinlinin isimlerini paylaştı. Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistinli Esirler ve Eski Mahkumlar Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail hapishanelerinden gün içinde serbest bırakılacak 24 kadın ve 15 çocuğun ismine yer verildi.

HAMAS: İSRAİL BAĞLI KALDIĞI SÜRECE BİZ DE BAĞLI KALACAĞIZ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de bugün yaptığı açıklamada, İsrail geçici ateşkes ve esir takası anlaşmasına bağlı kaldığı sürece kendilerinin de bağlı kalacağını söyledi.

Hamas ile İsrail'in uzlaştığı 'çatışmalara insani ara verilmesi mutabakatı' kapsamında İsrail hapishanelerindeki 39 Filistinli, İsrail'deki Damon ve Megiddo hapishanelerinden çıkarılarak geçici olarak Batı Şeria'daki Ofer Cezaevi'ne nakledilmişti. Filistinlilerin, Gazze'deki İsrailli rehinelerin teslim alınmasının ardından serbest bırakılması bekleniyor.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi. Uzlaşıya göre Hamas'ın elindeki 50 İsrailli rehineye karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak. Serbest kalacak esirler her iki taraftan kadın ve çocuklardan oluşuyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.