Gazprom Türkiye'den çekiliyor mu?

Gazprom Türkiye'den çekiliyor mu?

Rus basını, Gazprom'un Enerco ve Avrasya'daki yüzde 60'lık kontrol payını yöneten Promak şirketinden çıkmayı planladığını yazdı.

Kommersant gazetesi, Gazprom’un Türkiye’nin iç piyasasından tamamen çekilebileceğini öne sürdü

Kommersant’ın kaynaklarına göre, Gazprom, Rus doğalgazının Türkiye’ye ithalatçıları Enerco ve Avrasya’daki yüzde 60’lık kontrol payını yöneten Promak şirketinden çıkmayı planlıyor. Promak Gazprom ve Akfel Holding’in 2014 yılında ortak kurulan şirketi. Gazprom şirketin yüzde 40’lık payına sahip.

Daha önce Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, şirketin diğer Türk aktifi Bosphorus Gas’ı satma planlarından bahsetmişti. Medvedev, Türk piyasasının ön görülemez olduğunu ve liranın değer kaybetmesi yüzünden cazibesini de kaybettiğini belirtti. Gazetenin kaynakları, Bosphorus’un 2016 yılındaki yaklaşık 100 milyon euro’luk kaybının önemli bir faktör olduğuna dikkat çekti.

Açıklamalara şu şekilde devam edildi:

“Gazprom Bosphorus gas’ın yüzde 71’lik payına sahip. Şirket kendi payını diğer yüzde 29’luk hissenin sahibi Sen Group’a satacak.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.