Gazeteci ve akademisyenlerin duruşmaları yarın Çağlayan’da

Gazeteci ve akademisyenlerin duruşmaları yarın Çağlayan’da

“Casuslukla” suçlanan gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül ile “Bu suça ortak olmayacağız” diyerek barış bildirisine imza atan akademisyenler, yarın Çağlayan’da hakim karşısına çıkıyor.

İstanbul Adalet Sarayı’nda yarın kamuoyunun yakından takip ettiği iki ayrı dava görülecek.

MİT TIR’ları haberi nedeniyle “casuslukla” suçlanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile barış bildirisine imza atan akademisyenler, aynı gün hakim karşısına çıkıyor.

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün davası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

“Bu suça ortak olmayacağız” diyerek barış bildirisine imza attıktan sonra “örgüt propagandası yapmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti devletini ve organlarını aşağılamak” suçlamasıyla tutuklanan akademisyenler Meral Camcı, Muzaffer Kaya, Esra Mungan ve Kıvanç Ersoy ise ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Akademisyenlerin duruşması, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

“Kalemlere özgürlük” adı altında kampanya başlatan aktivistler, gazetecilerin ve akademisyenlerin davalarına katılım çağrısı yaptı.

Kampanya kapsamında, kalemlere özgürlük sloganı ile sosyal medyada fotoğraflar paylaşılırken, “22 Nisan’da İstanbul Adliyesi’ne büyük adalet şöleninde buluşalım” adı altında etkinlikler başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.