Gazeteci meslek örgütleri: imc tv susturulamaz

Gazeteci meslek örgütleri: imc tv susturulamaz

imc tv’nin yayınlarının kesilmesine tepki gösteren TGC, TGS, ÇGD, DİSK Basın İş, “imc tv susturulamaz” başlığıyla ortak bir yazılı açıklama yaptı.

Gazeteci meslek örgütleri, “imc tv susturulamaz” başlığıyla ortak bir açıklama yaparak imc tv’nin yayınlarının TÜRKSAT tarafındankesilmesine tepki gösterdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGP) ve DİSK Basın İş, konuyla ilgili ortak bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Can Dündar ve Erdem Gül’ün serbest bırakıldığına sevinildiği gün, İMC TV’nin karartılması için girişimde bulunulduğu öğrenildi.

“Cumhuriyet Savcısı 24 Şubat’ta Türksat Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda, 155 polis ihbar hattına yapılan bir şikayet üzerine İMC TV’nin hakkında soruşturma başlattığını belirtti.

“İMC TV’nin terör örgütü propagandası yaptığı ileri sürülen yazıda Türksat’ da örtülü biçimde tehdit edildi, hukuki ve ticari kuralları zorlayacak ifadelere yer verildi. Yazıda Türksat’tan İMC TV’YE frekans tahsisine ilişkin kararın yeniden değerlendirilmesi istendi.

“Daha önceki deneyimlerden bu isteğin ne anlama geldiğini biliyoruz. Bu yıl içinde uydudan çıkarılan yedi kanal fiilen karartıldı.

“Biz gazeteci meslek örgütleri olarak İMC TV’nin de aynı akıbete uğramasını istemiyoruz.

“AYM’nin Dündar ve Gül kararı basın ve ifade özgürlüğü açısından ders verici niteliktedir. Bu karar, demokrasimiz açısından umut verirken aynı anda televizyon karartma, terör soruşturması adı altında gazetecilerin tehdit edilmesi basın özgürlüğü konusunda bir adım bile ilerleyemediğimizi gösteriyor.

“Bir kez daha yineliyoruz. Tutuklu tüm gazeteciler derhal serbest bırakılsın. Haber siteleri erişime açılsın, yayın yasakları ve akreditasyon uygulamaları kaldırılsın. İMC TV karartılmasın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.