Gazeteci Deniz Yücel bir yıl sonra serbest

Gazeteci Deniz Yücel bir yıl sonra serbest

Hakkında iddianame hazırlanmaksızın bir yıldır Silivri'de tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel'in tahliyesine karar verildi. Tahliye kararı veren mahkeme, Yücel hakkında 4 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istenen iddianameyi ise kabul etti.

Türkiye’de bir yıldır tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel serbest bırakıldı. Yücel’in avukatı Veysel Ok, haberi Twitter’dan duyurdu. Buna göre Yücel, davanın geri kalanında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Die Welt gazetesi, yurtdışına çıkış yasağı getirilmediğini duyurdu. Bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yücel hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Öte yandan Deniz Yücel hakkında iddianame hazırlandı. Yücel hakkında, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla 4 yıldan 18 yıla kadar hapis talep edildi.

ALMANYA DOĞRULADI

Almanya Dışişleri Bakanlığı da Yücel’in serbest kaldığını doğruladı. Alman Dışişleri, “Şimdi tabii ki önümüzdeki dakikalarda, saatlerde ne olacağını beklemek lazım” açıklaması yaparak, Türkiye yargısına teşekkür etti ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in ‘son günlerde bir çözüm sağlanması için yoğun çalışmalarda bulunduğunu’ söyledi. Sözcü, Yücel’in iki ülke arasında bir silah anlaşması karşılığında bırakılıp bırakılmadığı sorusuna yanıtında ise “Bir anlaşma yapılmadı” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Yücel’in serbest bırakılmasının ardından bir açıklama yaptı. Gabriel “Deniz Yücel’in Türkiye’den çıkış yapabileceğini sanıyorum” dedi.

Die Welt gazetesi de, Türkiye ve Alman vatandaşı olan muhabirleri Yücel’in serbest bırakıldığını internet sitesinden ‘Deniz Yücel özgür!’ başlığıyla duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum