Gauck'tan Merkel'e destek geldi

Gauck'tan Merkel'e destek geldi

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, mülteci politikası konusunda Başbakan Angela Merkel’e destek verdi.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck mülteci politikaları konusunda Başbakan Angela Merkel'e arka çıktı. Cumhurbaşkanı Gauck, Alman ZDF televizyonundaki söyleşisinde “Bir Başbakan düşünün halkın karşısına geçiyor ve biz bunun üstesinden gelemeyeceğiz diyor. Ben şahsen böyle bir Başbakan istemem, böyle birine niye oy versin ki insanlar” diyerek, Başbakan Merkel'in mülteci politikasının çatısını oluşturan “Bunu başarabiliriz” sloganına atıfta bulundu. Gauck, Angela Merkel ile mülteciler konusunda aynı çizgide olduğunu sadece farklı söylemler kullandıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Almanya'da mültecilerin topluma uyumu konusunda mevcut bazı sorunların olmasına rağmen, ülkenin endişe verici bir durum içinde bulunmadığını söyledi. “Batmak üzere olan bir gemi değiliz, bu bir kasırga bile değil. Zaman zaman şiddetli bir rüzgâr çıkıp biraz sarsıntıya, toplum içinde biraz karışıklığa yol açıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.