Galatasaray'a zirve yarışında çelme!

Galatasaray'a zirve yarışında çelme!

Spor Toto Süper Lig'de, Jan Olde Riekerink ile yolları ayıran ve teknik direktörlüğe Igor Tudor'u getiren Galatasaray, yeni teknik direktörüyle çıktığı ilk maçında Çaykur Rizespor'la 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Wesley Sneijder, Eren Derdiyok, Lionel Carole'la birlikte Rize'ye götürülmeyen Hakan Balta ve Bruma, Çaykur Rizespor deplasmanında takımını yalnız bıraktı.

Maça etkili başlayan Sarı Kırmızılar, ilk yarıda fazla tehlikeli atak gerçekleştiremese de 23. dakikada Podolski'nin sert şutuyla golü buldu. Josue, cezasahasına sağdan girerken, penaltı noktası yakınına topu gönderdi. O noktada Lukas Podolski, sert ve düzgün vurarak topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

Öne geçtikten sonra rakibi kalesine yaklaştırmayan Galatasasaray, buna karşın rakip kalede de istediği tehlikeli pozisyonları yakalayamadığı ve devre 1-0 konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi. İlk yarının ilginç istatistiklerinden biri de Çaykur Rizespor'un Galatasaray kalesine sadece 1 şut çekmesiydi. Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de rakibine en az şut imkanı tanıdığı ilk 45 dakikayı oynadı.

Çaykur Rizesapor, 2. yarıya etkili başlamasına karşın ilk dakikalarda geliştirdiği tehlikeli ataklarda final vuruşlarını yapamadı. Maç Galatasaray'ın kontrolünde geçerken, 75. dakikada Tolga Ciğerci'nin Igiebor'u cezayayı yakınında düşürmesinden kazanılan serbest vuruşu Özgür Çek, gole çevirdi ve skoru eşitledi. 1-1'lik eşitlikten sonra Galatasaray'ın daha üstün olması beklenmesine karşın, golü arayan ev sahibi ekip oldu. Galatasaray'da Yasin Öztekin, 90+1'de net gol fırsatından yararlanamazken, karşılaşma da 1-1 sona erdi. 

Bu sonucun ardından son 4 maçında 8 puan kaybeden Galatasaray, şampiyonluk yarışında bir kez daha yara aldı. Galatasaray puanını 40 yapmasına karşın, Beşiktaş'ın, konuk edeceği Akhisar'ı yenmesi durumunda iki takım arasındaki puan farkı 7'ye çıkacak.

Galatasaray'dan 1 puan alan Çaykur Rizespor ise puanını 20 yaptı; ancak küme düşme hattından kurtulamadı.

TUDOR'LA İLK MAÇ 

Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'a konuk olan Galatasaray, yeni teknik direktörü Igor Tudor yönetimindeki ilk karşılaşmasına çıktı.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink ile yollarını ayıran sarı-kırmızılı kulüp ile 16 Şubat Perşembe günü 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Hırvat teknik adam, 2 gün sonra Çaykur Rizespor karşısında takımın başında yer aldı.

Galatasaray, geçen hafta sahasında Kayserispor'a 2-1 yenildiği maçtaki ilk 11'ine göre 3 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımda, Rize'ye getirilmeyen Bruma, Hakan Balta ile yedek kulübesinde oturtulan Tolga Ciğerci'nin yerlerine Selçuk İnan, Josue Pesqueira ve Aurelien Chedjou ilk 11'de forma giydi. 

GALATASARAY'DA 5 EKSİK 

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Wesley Sneijder, Eren Derdiyok ve Lionel Carole'ün yanı sıra Armindo Bruma ve Hakan Balta 18 kişilik kadroda yer almadı. Çaykur Rizespor'da ise geçen hafta 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düşen golcü Leonard Kweuke, karşılaşmada forma giyemedi. 

MAÇTAN DAKİKALAR 

GOL: 23. dakikada Yasin Öztekin'in pasında, sağdan ceza alanı son çizgisine inen Josue, topu Podolski'ye doğru çıkardı. Bu futbolcu da sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

29. dakikada Ahmet İlhan Özek'in ceza alanı sağ çaprazından uzak mesafeden şutunda, kaleci Muslera iki hamlede topu kontrol etti.

35. dakikada ceza alanı sol çaprazında Linnes'in aşırtma vuruşunda, kaleci Diallo'yu geçen top direğin az farkla üzerinden auta çıktı.

2. YARI

55. dakikada Janscher'in ceza alanı için sağ çaprazdan çıkardığı sert şut savunmadan döndü.

58. dakikada Recep Niyaz'ın soldan cezayayı üzerine bıraktığı topa Jakob Jantscher sert vurdu. Muslera, sağına yatarak topu kontrol etti ve gol izni vermedi.

74. dakikada Tolga Ciğerci, cezasahası sağ içine girdi. Dar açıdan sert vurdu. Kaleci güçlükle topu çeldi ve defans topu uzaklaştırdı.Tolga Ciğerci'nin Nosa Igiebor'a yaptığı faulün ardından ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Özgür Çek geçiyor. Özgür Çek'in çektiği şut kaleci Fernando Muslera'nın sağından ağlarla buluşuyor.

GOL: 75. dakikada Çaykur Rizespor golü buldu. Tolga Ciğerci'nin, Nosa Igiebor'a cezasahası hemen dışında yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi. Hafif çaprazda kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Özgür Çek, güzel bir vuruşla kaleci Muslera'yı çaresiz bıraktı ve topu sol direğin yanından ağlarla buluşturdu. Özgür Çek, bu sezon Çaykur Rizespor formasıyla ilk golünü attı. 

90+1, sol kanattan cezasahasına yapılan ortada Yasin Öztekin, altıpas ön çizgisi üzerinde demarke durumda kafayı vurdu. Top sağ direği sıyırarak auta gitti ve maç 1-1 sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.