Galatasaray'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası

Galatasaray'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası

UEFA Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle uzun süredir gözlem altında tuttuğu Galatasaray'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

UEFA, Galatasaray ile ilgili tarihi kararını açıkladı. UEFA daha önce finansal fair play kurallarını yerine getirmekte başarısız olduğunu açıkladığı ve uzun bir süredir takibe aldığı Galatasaray'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi

Karara göre, Galatasaray önümüzdeki sezon (2016-2017) ve sonrasındaki 2017-2018 sezonlarında Avrupa Kupaları'na katılım hakkı kazandığı takdirde bu cezasını çekecek. Eğer sarı kırmızılılar, 2 yıl üst üste kupaya katılma hakkını elde edemezse bu ceza da ortadan kalkacak.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyelerinden Fatih İşbecer, Ural Aküzüm ve avukat Jean Luis Dupont geçtiğimiz hafta İsviçre'ye giderek UEFA yetkililerine, kulübün mali yapısını düzeltmek için hazırladıkları projeleri anlatmıştı. Özbek toplantıdan sonra yaptığı açıklamada UEFA'ya yeni bir yönetim olduklarını anlattıklarını ve şuan içinde bulunulan durumu düzelteceklerini belirttiklerini söylemişti. 

Başkan Özbek kurula gerekli bilgileri verdiklerini belirtmiş ve cezanın çıkması durumunda kararı CAS'a götürme durumları olduğunu dile getirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.