Fuad Hüseyin: KYB anlaşmayı bozdu

Fuad Hüseyin: KYB anlaşmayı bozdu

Irak'ta iki Kürt partisinin farklı adaylar gösterdiği cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin tartışma dinmiyor. KDP'nin ikinci tur oylaması öncesinde çekilen adayı Fuad Hüseyin, seçimden sonraki ilk açıklamasında adayı seçilen KYB'yi eleştirdi.

Irak’ta anayasal olarak Kürtlere ayrılan cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin iki köklü partisi arasındaki gerilim dinmiyor.

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) seçimi kaybeden adayı Fuad Hüseyin, oylamadan sonraki ilk açıklamasında destekçilerine teşekkür edip Kürt partileri arasında birlik çağrısı yapsa da, seçimi kazanan Kürdistan Yurtseverler Birliği’ni (KYB) eleştirmekten de geri durmadı.

‘NEÇİRVAN BARZANİ VE PAVEL TALABANİ ANLAŞMIŞTI’

Hüseyin, adayı Berhem Salih Irak cumhurbaşkanı seçilen KDP ile bir anlaşma yaptıklarını ancak KDP’nin buna uymadığını belirtti. Hüseyin, “Saygıdeğer kardeşim Neçirvan Barzani ve saygıdeğer Pavel Talabani, Irak meclisine tek bir aday göstermek konusunda anlaştığında çok mutlu olduk. Anlaşma, meclis oturumundan iki saat önce sağlandı” dedi.

‘SALİH’İN ÇEKİLMEMESİNE ŞAŞIRDIM’

Hüseyin sözlerinin devamında, Salih’in adaylıktan çekilmeyip ‘sözünü tutmayan’ diğer Iraklı siyasetçilerle ittifaklara girmesine ‘şaşırdığını’ söyledi.

KDP, Kürt partilerinin cumhurbaşkanlığına tek bir aday gösterme yönünde bir anlaşma yaptığı iddiasını ilk kez dile getirmiyor. Ancak KYB böyle bir mutabakat sağlandığını reddediyor.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.