Fransız uçak gemisi, Musul operasyonu için Kıbrıs'ta

Fransız uçak gemisi, Musul operasyonu için Kıbrıs'ta

Fransa, Avrupa’nın en büyük uçak gemisi Charles de Gaulle’u Kıbrıs’a konuşlandırdı. Limasol limanına demirleyen Charles de Gaulle’un Musul operasyonuna hava desteği sağlamak için buraya gönderildiği belirtildi.

Fransız ordusuna ait uçak gemisi Charles de Gaulle dün Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Limasol limanına demirledi. Fransa’nın güneyindeki Toulon’dan yola çıkan ve 2000 mürettebatı olan gemide 24 adet Rafale tipi savaş uçağı, iki erken uyarı uçağı Hawkeye, bir deniz devriye uçağı Atlantique 2 ile dört helikopter bulunuyor.

NTV’den Selim Sayarı’nın aktardığına göre, Fransa Charles De Gaulle uçak gemisi Musul operasyonuna hava desteği sağlamak için bölgeye gönderdi. Fransa, IŞİD'le mücadeleye destek vermek amacıyla eylül ayında Akdeniz'e gönderdiği Charles de Gaulle uçak gemisinden Irak'taki hedeflere üç kez hava saldırısı düzenlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.