Fransa’nın Türkiye'deki temsilcilikleri güvenlik nedeniyle kapatıldı

Fransa’nın Türkiye'deki temsilcilikleri güvenlik nedeniyle kapatıldı

Fransa’nın İstanbul ve Ankara’daki elçilik binaları güvenlik nedeniyle ikinci bir emre kadar kapatıldı. Bugün ve yarın akşam düzenlenmesi beklenen 14 Temmuz Fransa Milli Günü kutlamaları da iptal edildi.

Fransa’nın Türkiye’deki misyonları tarafından bugün ve yarın akşam düzenlenmesi beklenen 14 Temmuz Fransa Milli Günü kutlamaları, güvenlik endişesi nedeniyle iptal edildi.

Fransa, Ankara ve İstanbul’daki temsilciliklerini de ikinci bir emre kadar kapattı.

Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Birbirleriyle uygun düşen bilgiler, Türkiye’deki 14 Temmuz kutlamalarına yönelik ciddi bir tehdit unsurunu ortaya koymaktadır. Bu çerçevede ve önlem amaçlı Türk yetkili mercileri ile irtibat halinde, tıpkı yarın Ankara ve İzmir’de olduğu gibi, bu akşam İstanbul’da yapılacak olan 14 Temmuz kutlamalarını iptal etme kararı almış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Başkonsolos, Twitter hesabından da konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsoloslukları ikinci bir emre kadar kapalı kalacak. (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.