Fransa'da turizm sektörüne 18 milyar euro devlet yardımı

Fransa'da turizm sektörüne 18 milyar euro devlet yardımı

Dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesi Fransa'da, turizmin korona virüsü nedeniyle aldığı darbeyi hafifletmek için 18 milyar euroluk bir plan açıklandı.

 Fransız hükümeti, korona virüsü nedeniyle büyük darbe alan turizm sektöründe iş kaybı ve iflasların önüne geçmek için 18 milyar euroluk bir ekonomik yardım paketi açıkladı. Planı tanıtan Fransa Başbakanı Edouard Philippe, “Turizm muhtemelen modern tarihteki en büyük meydan okumayla karşı karşıya. Bu sektörün Fransız ekonomisinin baş tacı olması nedeniyle, onu kurtarmak da ulusal bir öncelik” ifadelerini kullandı.

Philippe, geçtiğimiz yıl 90 milyon turisti ağırlayarak en çok ziyaret edilen ülke olan Fransa’da şu an otellerin yüzde 95’inin kapalı olduğunu belirtti. Fransa Başbakanı, önceliklerinin iflas ve işten çıkarmaların önüne geçmek olduğunu söyledi.

ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILANLARIN MAAŞLARININ YÜZDE 70’İ ÖDENECEK

Fransa’nın turizmi kurtarma planı özetle şu maddeleri içeriyor:

*  İşten çıkarmaların önüne geçme hedefiyle, firmalara ücretsiz izne çıkardıkları çalışanların brüt ücretlerinin yüzde 70’i ödenecek. Bu ödemeler eylül ayının sonuna dek sürdürülecek;

* Devlet bankaları aracılığıyla, işletmelere toplamda 1.3 milyar euroluk doğrudan nakit akışı sağlanacak;

* Turizm, otelcilik ve restoran sektöründe faaliyet gösterip 20’den az çalışanı bulunan ve yıllık geliri 2 milyon euro olan işletmeler için 10 bin euroya kadar yardım öngören bir dayanışma fonu açılacak;

* Bu işletmelere mayıs ve haziran aylarında sosyal güvenlik vergisi indirimi getirilecek; toplam vergi muafiyeti 2 milyar euroyu bulacak.

‘YEŞİL BÖLGELER 2 HAZİRAN’DA AÇILABİLİR

Turizm, Fransa’nın 2.3 trilyon euroluk ekonomisinin yüzde 8’ini oluşturuyor.

Fransa Başbakanı Philippe, ülkede ‘yeşil bölge’ ilan edilen yerlerdeki restoranların belirli kurallara uyarak 2 Haziran’da açılmasını umduğunu söyledi. Ancak bu karar, turizm gelirinin büyük çoğunluğunu tek başına üstlenen başkent Paris’i kapsamıyor. Zira Paris, korona vakalarının yoğunluğu nedeniyle ‘kırmızı bölge’ ilan edilmiş durumda.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.