Fransa'da rehine krizi: IŞİD'li saldırgan öldürüldü

Fransa'da rehine krizi: IŞİD'li saldırgan öldürüldü

Fransa'nın güneybatısında bir süpermarkete saldıran ve IŞİD'ci olduğu açıklanan saldırgan öldürüldü. Fransa İçişleri Bakanlığı, olayda iki sivilin öldüğünü, biri ağır üç kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Fransa’nın güneybatısındaki Trebes kentinde Super U isimli süpermarkette, kimliği bilinmeyen bir kişi sekiz müşteriyi rehin aldı. Fransız kanalı BFM TV saldırganın ‘eylemi IŞİD adına düzenlediğini’ söylediğini aktarırken, saldırganın IŞİD’in 2013’teki Paris saldırısı sonrası tutuklanan bir kişinin serbest bırakılmasını istediği belirtildi.

Fransa İçişleri Bakanlığı, iki kişinin hayatını kaybettiğini, biri ağır üç kişinin yaralandığını açıkladı.

Reuters’a konuşan bir polis kaynağı saldırganın polise ateş açtığını söyledi. Saldırganın ‘uyuyan hücre’ olduğu yorumu yapılırken düzenlenen operasyonda saldırganın öldürüldüğü açıklandı.

CNN Türk’ten Arzu Çakır Morin’in haberine göre saldırıyı IŞİD üstlendi. Saldırganın adının Redouane Lakdim olduğu belirtildi. Lakdim’in uyuşturucu ve hırsızlık nedeniyle sabıka kaydı bulunduğu aktarıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.