Fransa'da metro çalışanları da greve katıldı

Fransa'da metro çalışanları da greve katıldı

Fransa'da hükümetin çalışma yasasında yapmaya çalıştığı değişikliklere karşı başlatılan grevler giderek büyüyerek devam ediyor. Bu sabahtan itibaren Paris metrosu çalışanları da iş bırakma eylemlerine başladı.

Çalışma saatlerinin uzatılmasını öngören ve şirketlere işten çıkarmalar konusunda daha fazla yetki tanıyan düzenlemelere karşı iki haftadır devam eden grev eylemlerine banliyö trenlerinde çalışanlar ve liman işçileri de katılıyor.

Geçen hafta rafineri, nükleer santral ve demiryolu çalışanlarının başlattığı eylemler de devam ediyor. Özellikle rafinerilerdeki üretimin azalması sonucu, Fransa'daki benzin istasyonlarında yakıt sıkıntısı baş göstermiş ve istasyonlarda uzun kuyruklar oluşmaya başlamıştı.

Benzin sıkıntısı nedeniyle işe toplu taşımayla gitmeye çalışan Parisliler, bu kez metro greviyle karşı karşıya kaldı.

Paris metrosunda hizmetin tamamen durmayacağı, trenlerin normalden daha seyrek de olsa çalışmaya devam edeceği belirtildi.

Çalışma yasası paketine karşı yürütülen iş bırakma eylemlerinden bağımsız olarak bugün Fransa'daki hava trafiğinde de grevler yüzünden aksama bekleniyor.

Air France pilotları, ücretler ve izin günleri konusundaki taleplerinin karşılanmadığını söyleyerek bugünden itibaren greve gideceklerini açıklamışlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.