Fransa'da Euro 2016 öncesi ulaşım kaosu

Fransa'da Euro 2016 öncesi ulaşım kaosu

Fransa'da hükümetin istihdam yasasında yapmak istediği değişikliklere karşı Euro 2016 Futbol Şampiyonasına sadece dokuz gün kala demiryollarında ucu açık grev başlatıldı.

Devlet Demiryolu Şirketi SNCF yüksek hızlı tren seferlerinin yüzde 60'ı, diğer seferleri ise üçte biri ila yarısının yapılabileceğini açıkladı.

Anayasadaki bir boşluktan yararlanılarak parlamentonun alt kanadından oylama yapılmadan geçirilen tasarı bu ay Senato'nun gündemine gelecek.

Sosyalist Cumhurbaşkanı Francois Hollande, aylardır süren grevlere ve geçen perşembe günü polis ve protestocular arasında çatışmalara dönüşen yürüyüşlere karşın, tasarının geri çekilmeyeceğini söylemişti.

Muhalefetteki Muhafazakâr politikacı Nicolas Sarkozy Hollande'ı kriz yönetiminde "en başından beri her şeyi yanlış yapmakla" suçladı.

Eski Cumhurbaşkanı Valeurs Actuelles dergisine yaptığı açıklamada "Tasarıyı parlamentodan zorla geçirmek müzakereyi engelledi. Fikirlerin parlamentoda tartışılmasını engellerseniz, tartışma sokaklara taşınır" dedi.

Ülkenin en güçlü sendikalarından CGT'nin öncülüğünde son üç ayda düzenlenen sekizinci demiryolları grevi dün gece başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.