Fransa’da Boko Haram’a Karşı Güvenlik Zirvesi Düzenlendi

Fransa’da Boko Haram’a Karşı Güvenlik Zirvesi Düzenlendi

Fransa’nın başkenti Paris’te başta Boko Haram olmak üzere birçok yasa dışı terör gruplarının engellenmesi için Avrupa Birliği, İngiltere ve ABD’nin önderliğinde Nijerya güvenlik zirvesi yapıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın ev sahipliğini üstlendiği Nijerya güvenlik toplantısında, başta Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan olmak üzere Benin, Kamerun, Nijer ve Çad liderleri katıldı. Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında beş Afrika ülkesi lideri hazır bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Nijerya'daki güvenlik sorunuyla ilgili olarak, başta Boko Haram olmak üzere Afrika'da güvenliği tehdit eden her terörist unsurla savaşmak için uluslararası bölgesel bir eylem planı oluşturmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Boko Haram'ın hem batı, hem de Afrika'nın en büyük sorunu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Hollande, başta bölge ülkeleri olmak üzere uluslararası alanda etkisizleştirilmesinin zaruri olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Hollande, terör örgütlerinin başta finans kaynakları olmak üzere silah elde ettikleri kaynakların kurutulması gerektiğine işaret etti. Hollande, toplantıda, terör örgütleriyle uluslararası boyutta mücadele kararı alındığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.