Fransa'da 24 polis yaralandı

Fransa'da 24 polis yaralandı

Fransa'da dün çalışma yasalarında yapılması planlanan değişiklikleri protesto için yapılan gösteriler sırasında çıkan olaylarda üçü ağır, 24 polis yaralandı, yüzü aşkın gösterici gözaltına alındı.

Yaralı polislerden birinin durumunun hayati tehlike arzettiği bildirildi.

Paris, Rennes ve Marsilya da dahil çeşitli kentlerde onbinlerce kişinin sokaklara döküldüğü protesto gösterileri sırasında yer yer lastikler yakıldı.

Polis göz yaşartıcı gaz kullanırken, göstericilerden de polise şişe ve taş atanlar oldu.

En şiddetli çatışmaların yaşandığı yerlerden biri de Paris'ti.

Çalışma yasa tasarısına gösterilen tepkiler, Mart ayından bu yana kitlesel gösterilerle sürüyor.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, protesto gösterilerini organize edenleri "bu bir avuç holiganın aşırılıklarını kınamaya" çağırdı.

Gelecek hafta Fransa parlamentosunda görüşülecek olan çalışma yasası tasarısı, işçileri, işten çıkarılmaya karşı koruyan bazı güvenceleri kaldırıyor.

Hükümet bununla, işverenleri işe insan alma konusunda daha rahat davranmaya teşvik etmeyi amaçladığını söylüyor.

Her ne kadar hükümet tarafından kronik işsizliği düşürmeye yönelik bir önlemmiş gibi sunulsa da, muhalifler, yeni yasa tasarısının işçilerin iş güvencesi dışında tatil, dinlenme ve fazla mesai haklarını da tırpanladığını söylüyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.