Fransa: IŞİD'e karşı Iraklı ve Kürt liderlerle görüşeceğiz

Fransa: IŞİD'e karşı Iraklı ve Kürt liderlerle görüşeceğiz

Fransa'dan, Barış Pınarı Harekatı yedinci gününe girerken Suriye ve Irak'ta IŞİD'in yeniden canlanma olasılığına karşı açıklamalar geldi.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, bugün yaptığı açıklamalarda ABD ve Türkiye’nin Suriye’deki kararlarının bölgede ciddi sonuçları olacağını ve Suriye ve Irak’ta IŞİD’in yeniden canlanmasına yol açmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Philippe, parlamentoda Türkiye’nin Suriye’deki harekatı ile ilgili sorulara verdiği yanıtta ,  “Kuzeydoğu Suriye ve muhtemelen kuzeybatı Irak’ta IŞİD’in kaçınılmaz yeniden dirilişi güvenliğimiz için yıkıcı olacaktır” ifadelerini  kullandı.

Phillippe ayrıca, Washington’u Suriye’den 1000 askerini tek taraflı çekme kararı nedeniyle Türkiye’nin harekatına izin ve destek vermekle de suçladı.

TUTSAK IŞİDLİLER SORUNU KONUŞULACAK

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise, tutuklu IŞİD militanları sorununu yakında Irak ve Kürt liderlerle konuşacaklarını söyledi.

Parlamentoda yaptığı konuşmada Le Drian, “Bu kamplar yeteri kadar korunmazlarsa, bunlar (IŞİD’liler) çabuk hareket edebilirler… Bu hayati gerekliliği sağlamak için Kürt liderler de dahil olmak üzere Iraklı liderlerle çok hızlı bir şekilde görüşeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.