Fotoğraftaki provokatör!

Fotoğraftaki provokatör!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da BDP'lilere yönelik ırkçı saldırı ardından sosyal medyada paylaşılan bazı fotoğraflarda kırmızı tişörtlü bir kişinin eylemci olarak hem BDP'liler hem de ırkçılar arasında yer alması, provokasyon ihtimalini güçlendiriyor.

İSTANBUL - Gaziosmanpaşa'da 1 Haziran günü PKK lideri Abdullah Öcalan'a özgürlük için imza toplayan bir grup BDP'li, 50-60 kişilik ırkçı grubun saldırısına uğradı. Kurt işareti yapan ve tekbir getiren ırkçılar, bu saldırıda biri ağır olmak üzere 4 kişiyi yaraladı. Irkçılardan biri kaçarken, ateş etmek için elinde tuttuğu silahı düşürdü.

haberingoruntuleri.gif

4 Haziran günü bu saldırıyı protesto etmek için Gaziosmanpaşa'da toplanan BDP ve HDP'liler, yeniden ırkçı provokasyonla karşı karşıya kaldılar. 

Sosyal medyada yayınlanan bazı fotoğraflar, eylemciler arasında yer alan bir kişiye okları yöneltti. Kırmızı tişörtlü genç, ırkçılar arasında "kurt" işareti yaparken, BDP'liler arasında "zafer" işareti yaparken görülüyor.

Fotoğrafın ne zaman çekildiği ya da bir manipülasyon olup olmadığı bilinmiyor ancak, Milliyet'e göre her iki kare Gaziosmanpaşa'daki olaylar sırasında çekildi.

Habere konu olan provakatörün akşam saatlerinde gözaltına alındığı öğrenildi.

1-310.jpg

2-191.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum