Formula 1, Liberty Media'ya satılıyor

Formula 1, Liberty Media'ya satılıyor

ABD merkezli medya şirketi Liberty Media'nın, dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu olan Formula 1'i 8,5 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacağı açıklandı.

Yaklaşık bir yıldır F1'in satılacağına dair söylentiler vardı. ABD'li milyarder John Malone'a ait olan şirket, F1 hisseleri için 4.4 milyar dolar ödeyecek. Şirket, F1'in en büyük hissedarı olan İngiliz özel sermaye şirketi CVC Capital'den F1'in yüzde 18.7 hissesini satın alacak.

Tam satış işlemleri ise anlaşmanın onaylanması ardından gerçekleşecek. Anlaşmanın 2017'nin ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Liberty Media bunun yanında F1'in 4.1 milyar dolarlık borçlarını da üstlendi.

Ecclestone görevine devam edecek

Formula 1'in CEO'su olan Bernie Ecclestone'un 3 yıl daha görevde kalacağı, 21st Century Fox'un Başkan Yardımcısı Chase Carey'nin ise F1 yönetim kurulu başkanı olacağı belirtildi.

85 yaşında olan ve 40 yıldır F1'i yöneten Ecclestone haberi "Liberty Media ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum" diyerek karşıladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.