Fırtına ve sağanak yağış etkisini artıracak

Fırtına ve sağanak yağış etkisini artıracak

Yağışlar şiddetlenecek. Sağanak yağmur öğle saatlerinde daha da hızlanacak.

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre, Ege ve Akdeniz bölgelerinde kuvvetli sağanak yağış beklenirken Marmara Bölgesi’nde ise yağmur ve fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Antalya çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışın öğle saatlerinden sonra daha etkili olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR İÇ KESİMLERDE ARTACAK

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında gece saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (80-100 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara’nın güneyi ve Kıyı Ege ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Antalya çevrelerinde kuvvetli (20-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.