FilmAmed Festivali başladı

FilmAmed Festivali başladı

FilmAmed Belgesel Film Festivali, 1 yıl aradan sonra yeniden başladı. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen festivalde bütün filmler, Pale Huner’de seyirci karşısına çıkacak.

Kayapınar Belediyesi’nin desteğiyle daha önce beş kez gerçekleştirilen FilmAmed Belgesel Film Festivali (Mîhrîcana Belgefîlman a FîlmAmed), bir yıllık bir aradan sonra yeniden sinemaseverlerle buluştu.

Bu yıl, 6’ncısı düzenlenen festival, Pale Huner, Ma Müzik, Ortadoğu Sinema Akademisi ve Amed Şehir Tiyatrosu’nun desteğiyle gerçekleştirilecek. 1 yıl aradan sonra dün (23 Mayıs) başlayan festival, 27 Mayıs’ta sona erecek.

Gazete Duvar'ın haberine göre, festivalin açılışı Mizgîn Tahîr’in konseriyle gerçekleşti. Konserin ardından yönetmenliğini Rêber Dosky’nin yaptığı “Radio K.” Filmi gösterildi.

Festival boyunca Türkiye’den birçok ülkeden filmler gösterilecek. Festivale katılan yönetmenler, filmleriyle ilgili söyleşiler gerçekleştirecek. Sibel Tekin ise Video-Art atölyesi gerçekleştirecek.

‘FİLMİNİ AL DA GEL’

Festival ekibi, festival hazırlıkları sürecinde, “Tüm belgesel sinemacılara sesleniyoruz ve ‘Filmini al da gel’ diyoruz. Olanaklarımızın elvermemesi sebebiyle festivale kendi imkanları ve filmiyle dayanışma içinde olabilecek yönetmenleri aramızda görmekten onur duyarız. Onun için festivalimizi ‘Filmini al da gel’ şiarıyla düzenleyeceğiz. Gelemeyen yönetmenlerin en azından filmini gönderip bu dayanışmaya ses vermelerini umuyoruz” çağrısında bulunmuştu.

Festivale katılan filmlerle ilgili festival ekibinin açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi: “Bu yıl düzenlediğimiz FilmAmed Belgesel Film Festivali kapsamında 105 başvuru aldık. Filmlerini festivalimize gönderip dayanışma içinde olan bütün sinemacılara teşekkürü bir borç biliyoruz. Mevcut koşullar elvermediği için bu yıl sadece 4 gün film gösterimi yapabiliyoruz. Özellikle bu yıl gelen bütün başvuruları bir şekilde göstermek istiyorduk; ama maalesef dar bir zamanımız var ve takdir edersiniz ki başvuran bütün filmleri gösterebilme şansımız yok. Bu kapsamda belgeselini gösteremediğimiz sinemacılar için üzgünüz” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.