FilmAmed Belgesel Film Festivali'nde hangi filmler gösterilecek?

FilmAmed Belgesel Film Festivali'nde hangi filmler gösterilecek?

Festival boyunca 31 tane kısa ve uzun metraj belgesel film gösterilecek. Filmleri gösterilecek yönetmenler arasında Güney ve Doğu Kürdistanlı yönetmenler de var.

Bu yıl 8.si düzenlenecek FilmAmed Belgesel Film Festival’nin programı belli oldu. 27 Eylül Perşembe günü başlayıp 1 Ekim günü sona erecek festival kapsamında, 31 tane kısa ve uzun metraj belgesel film gösterilecek.

Filmleri gösterilecek yönetmenler arasında Güney ve Doğu Kürdistanlı yönetmenler de var.

27 Eylül Çarşamba günü Amed Şehir Tiyatrosu’nda gerçekleşecek olan açılış etkinliği ile başlayacak Festival kapsamında, aynı akşam Sarkew Mesgarî’nin yönetmenliğini yaptığı “Zimanê Dayikê” (Anadil) filmi gösterilecek.

Festivalde Tariq Tofiq Qadir’in “13ê Gulanê” (13 Mayıs), Rebwar Mahmoud Pour’un “Çiya, bi nêrîna jinan” (Dağlar Kadının Gözünden), Yalçın Çiftçi’nin “Cîhana di serê min de” (Başımdaki Dünya” ve Sahim Omar Kalifa’nın “Bêdawiya nepen a Iraqê” (Irak’ın Saklı Güzelliği) gibi filmler gösterilecek.

Kadın yönetmenlerin filmleri

Festival kapsamında hatırı sayılır oranda kadın yönetmenlerin filmleri de gösterilecek. Hêlîn Çelik’in “Sîmir” (Anka), Çağla Gillise’nin “Ez, dayika min û toz” (Ben, Annem ve Toz), Dîlan Engin’in yê “Vegera Malê” (Eve Dönüş) ve Derya Deniz’in “Hêza” filmleri bu kapsamda gösterilecek filmlerden bir kaçı.

Ayrıca yurtdışından yabancı yönetmenler de festivalde filmlerini sergileyecek. Julia Lazarus, Pablo Tosco ve Migue Roth bu yönetmenler arasında yer alıyor.

Belgesel sinema forumda tartışılacak

Festival programında bir de forum yapılacak. Belgesel sinemanın önündeki engellerin tartışılacağı etkinlik, 30 Eylül Cumartesi saat 11.00’da başlayacak ve yönetmenler, senaristler, yapımcılar ve belgesel sinema ile uğraşan isimler katılacak. Forum Amed Şehir Tiyatrosu Salonunda gerçekleşcek.

FilmAmed Belgesel Film Festivali’nin 8.si 1 Ekim Pazar günü, Rêber Dosky’nin “Sidiq û Panter” (Sıddık ve Panter) adlı filminin gösterimi ile son bulacak.

Festival filmleri Amed Şehir Tiyatrosu, Bezgin Bekir Sinema Salonu, Zarok Ma ve Dicle Kültür Sanat Derneği’nin salonlarında izlenebilecek.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.