Fikret Orman: Sayın Cumhurbaşkanı aslanlar gibi, kartallar gibi arkamızda durdu

Fikret Orman: Sayın Cumhurbaşkanı aslanlar gibi, kartallar gibi arkamızda durdu

Divan Kurulu'nda konuşan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın stadın yapımı için kendilerine destek verdiğini belirtti.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Divan Kurulu’nun kapanışında konuşma daha yaptı.

Divanda konuşan üyelerin soru ve eleştirilerine cevap veren Orman, son zamanlarda gündeme getirilen “Stadı kim yaptı” sorularına da açıklık getirdi. Orman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ”Aslanlar gibi, kartallar gibi arkamızda durdu, biz de burayı yaptık” dedi.

‘1,5 SENEDİR İSKANLA UĞRAŞIYORUM’

Vodafone Park’ın açıldığı 10 Nisan 2016’dan iskanla uğraştıklarını söyleyen Orman, “45 santimlik yükseklik var ya; o kurula gir, meclisten geç, anıtlara git, oradan oraya git, oradan buraya gel. Planı olan, projesi olan bir şeyin iskanıyla alakalı 1,5 senedir bizzat uğraşıyorum. Bu stadın parası her şekilde bulunurdu ki en zor dönemde bulundu. Ama o izni bulmak mümkün olan bir şey değildi” diye konuştu.

‘SPOR BAKANI STADI YAPTIRMAMAK İÇİN UĞRAŞTI’

Stat açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği için eleştirildiğini hatırlatan Orman, şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanı, o zaman sayın Başbakanımızdı. Yaptığımız dönemde orası plansızdı, planı yoktu. SİT bölgesinde, anıtlar kurulu bölgesinde, Boğaziçi İmar Müdürlüğü bölgesinde bir yerdi. Orada burada bütün bu prosedürü, hepsini 8-10 aylık sürede yaptık. Açılışta da söyledim, ‘Cumhurbaşkanına şu kadar teşekkür edildi’ diye çok tepki gösterenler de oldu. Az, Allah ondan razı olsun. Arkamızda durdu. Biz de izni bu kadar kısa sürede aldık ve yıktık. İzin almaktan daha zoru ne biliyor musunuz: dezenformasyonlar; bakanları yaptırtmamak için uğraşır. Bürokratları yaptırtmamak için uğraşır. Hele o dönemin Spor Bakanı, yaptırtmamak için neler yaptı. Herkes, Kültür Bakanı bilir, buradan söylemiş olayım, o zatı muhterem burayı yıktırtmamak için elinden geleni yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımız aslanlar gibi, kartallar gibi arkamızda durdu. Biz de burayı yaptık, Allah razı olsun.”

Stat inşaatının başladığı Haziran 2013’te Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tı. Kılıç’ın yerine Aralık 2015’te Akif Çağatay Kılıç getiril ve 19 Temmuz 2017’ye kadar görevde kaldı. Vodafone Park’ın açılışı da 10 Nisan 2016’da yapıldı.

‘UEFA’NIN GÖZBEBEĞİ BEŞİKTAŞ’TIR’

”UEFA’nın gözbebeği Beşiktaş’tır” diyen Fikret Orman, “Biz geldiğimizde yüzümüze bile bakmıyorlardı. Şimdi haftada bir, iki haftada bir sürekli bizimle ilgili yayınlar yapıyorlar. Bunun sebebi; neyse onu söyledik hiç yalan söylemedik. Şimdi, salı günü Porto maçımız var. Başta İngiltere, Hollanda, Galler olmak üzere 6 ülke federasyonunun başkanları bizim maçımızı seyretmeye gelecekler” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.